Marvel kapitány akcióban – Heti mozipremierek

Kicsit megcsúszva, de íme a heti filmmegjelenések: itt a Marvel kapitány, de 48-as gerillákkal, a francia forradalommal, vagy kétes múltú osztrák politikussal foglalkozó film is érkezett a héten!

Marvel kapitány akcióban – Heti mozipremierek

A Marvel képregényeinek adaptációi évről-évre rekordokat döntenek. Beszédes adat, hogy 2018-ban a tíz legnézettebb film közül négy is a kiadó szuperhőseire épült. Ennek tükrében nem meglepő, hogy a show gőzerővel folytatódik. A héten érkező Marvel Kapitányt választva nem csupán a címszereplő, a megannyi különleges képességgel bíró Carol Danvers eredettörténetét ismerhetjük meg: Nick Fury múltjáról is lehull a lepel. (kritikánk itt olvasható)

Bár az 1848–49-es forradalom és szabadságharc ilyen-olyan feldolgozásaival Dunát lehetne rekeszteni, a Guerilla alighanem még a témát jól ismerőknek is tud majd újat mutatni. Kárpáti György Mór műve ugyanis egy bűntudattól hajtott fiú, Barnabás sorsán keresztül állít emléket a világosi fegyverletétel ellenére a megadásról hallani sem akaró, vagy a felkelők bukásáról mit sem tudó harcosoknak.

Megeshet, hogy inkább a francia forradalom érdekel minket, mely esetben az Egy ország, egy király lehet az ideális választás. Pierre Schoeller látványos történelmi tablója az 1789 és 1793 közötti időszakra fókuszál.

A dokumentumfilmeket preferálókat a Jó estét, Mr. Waldheim! igyekszik majd becsalogatni a moziba. Ruth Beckermann díjnyertes alkotása a múltja sötét árnyai miatt elnöksége világszerte nemkívánatos személyként kezelt osztrák politikus, Kurt Waldheim példáján keresztül mutatja be a tényekkel való szembenézés fontosságát.

A Csak a baj van veled! A francia komédiák szerelmeseit fogja megcélozni. Yvonne, az özvegy rendőrnyomozó elhatározza, hogy úgy fog vezekelni korrupt férje vétkeiért, hogy segít az ártatlanul nyolc, hosszú évet börtönben töltő Antoine-nak helyrehozni az életét. Ám a különc férfi finoman fogalmazva sem egyszerű eset.

Ha inkább egy hazai vígjátékhoz lenne kedvünk, a Most van Mosttal tehetünk majd egy próbát. Szilvi az esküvőjén mégsem mondja ki a nem is olyan boldogító igent. Helyette taxiba veti magát, és Péterrel, a víg kedélyű sofőrrel együtt egy mindkettejük életét megváltoztató utazásba kezd.


Felsorolásunkat az Állati csetepata – Ez már röfi! zárja. A testvéri szeretetben élő bárányok és farkasok idilli falujában látszólag nem is lehetne szebb az élet, de pár rejtélyes jövevény veszélybe sodorja a békét.

A heti mozpremierek az alábbiak:

Március 7.

  • Marvel Kapitány
  • Guerilla
  • Egy ország, egy király
  • Jó estét, Mr. Waldheim!
  • Csak a baj van veled!
  • Most van most
  • Állati csetepata - Ez már röfi!

{{ data.question }} {{ answer.percent }} Te már szavaztál! Eddig {{ data.voteCount }} szavazat érkezett Eddigi eredmények Szavazok Frissítés

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap