Máris új ellenfelet kap a Radeon RX 5600 XT

A friss videokártya kereskedelmi forgalomban még meg sem jelent, máris érkezik a legújabb kihívója, amely az EVGA műhelyében készült.

Máris új ellenfelet kap a Radeon RX 5600 XT

Az EVGA egy meglehetősen érdekes GeForce RTX 2060-as videokártyát húzott elő a kalapból a CES 2020 alkalmával, amely a GeForce RTX 2060 KO nevet viseli. A költséghatékonyságra hangolt dizájn jóvoltából ez a modell igazi meglepetés lesz, ugyanis árát 300 dollár alá tudják beszorítani – egészen pontosan 299 dollárt kérnek majd el érte. Ezzel az Nvidia partnere egy új ellenfelet készít az éppen nemrégiben bemutatott Radeon RX 5600 XT-nek, amelynél az RTX támogatásban rejlő lehetőségek is pozitívumnak tűnhetnek, igaz, ebben a kategóriában az RTX alkalmazásához kompromisszumokra van szükség, de ez már egy másik kérdés.

Galéria megnyitása

Galéria megnyitása grid_on

Az új videokártya tehát a költséghatékonyság jegyében készül: a NYÁK lap hossza alig lesz több 200 milliméternél, a melegedő komponenseket egyszerű, két ventilátort használó megoldás hűti, a videó kimenetek közé pedig mindössze három csatlakozó kerül, köztük egy DVI-D porttal. A hátlapi hűtőlemez a költséghatékonyság ellenére sem marad le, ám jó eséllyel már nem fémből, hanem műanyagból készül, ahogy azt az olcsóbb dizájnoknál megszokhattuk, vagyis csak esztétikai okokból lehet jelentősége.

A GeForce RTX 2060 KO várhatóan referencia órajeleken ketyeg majd, ám készül belőle egy KO Ultra kiadás is, amely már gyárilag megemelt órajeleket használhat és a GeForce RTX iCX modellhez hasonlít. Az EVGA GeForce RTX 2060 KO a tervek szerint január 13-ai héten kerül az üzletek polcaira a már említett 299 dolláros áron, a KO Ultra pedig egy picit később érkezhet, ám némi felárat kér majd a gyártó a megemelt órajelekért cserébe.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap