Shop menü

MANOR LORDS OPTIMALIZÁCIÓKKAL ÉRKEZETT A 24.4.1-ES AMD ADRENALIN DRIVER

Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
Manor Lords optimalizációkkal érkezett a 24.4.1-es AMD Adrenalin driver

Az AMD driverfejlesztő részlege előrukkolt a 24.4.1-es verziószámot viselő AMD Software Adrenalin Edition GPU eszközillesztő szoftverrel, ami ezúttal egyetlen új játékhoz, a Manor Lordshoz kínál extra optimalizációkat. Ha ezzel a címmel szeretnénk játszani a minimális rendszerkövetelményeknek megfelelő, AMD GPU-t tartalmazó konfigurációnkon, feltétlenül érdemes ezt a drivert telepíteni. A WHQL aláírással is rendelkező driver egyébként gyorsulást hoz a Helldivers 2-höz is, igaz, a dokumentáció konkrétan nem árulja el, pontosan mekkora teljesítménynövekedésre lehet számítani.

Galéria megnyitása

További érdekesség, hogy a Nightingale és a Skull and Bones mellé HYPR-Tune támogatás érkezett, valamint két új Vulkan bővítmény támogatása is bekerült a repertoárba. Utóbbiak közül az egyik a VK_KHR-shader_maximal_reconvergence, míg a másik a VK_KHR_Dynamic_rendering_local_read, amelyekkel kapcsolatban a neveikre kattintva juthatnak bővebb információkhoz az érdeklődők.

Az új driver támogatást és optimalizációkat hoz a Topaz Gigapixel AI szoftver 7.1.0-s és 7.1.1-es verziójához is, amelyek két új AI felskálázó opciót kínálnak: az egyik a „Recovery”, a másik pedig a „Low Resolution”.

A 24.4.1-es Adrenalin driver összesen 9 korábbi hibát javít, ezekről az alábbi felsorolás ad képet:

  1. Teljesítménynövekedés a Helldivers 2 mellé
  2. Lords of the Fallen alatt alkalmazás-összeomlás következett be a Radeon RX 6000-es sorozat egyes tagjai mellett
  3. Snow Runner alatt szivárványszerű képhibát mutattak a vizes környezetnél a Radeon RX 6000-es sorozat egyes tagjai, például a Radeon RX 6800
  4. Szivárványszerű képhiba mutatkozott Horizon Forbidden West Complete Edition alatt ugyancsak a Radeon RX 6000-es sorozat tagjai mellett
  5. Overwatch 2 esetén a Radeon Boost engedélyezésével driver- vagy alkalmazás-összeomlás következett be a Radeon RX 6000-es sorozatú és újabb videokártyáknál
  6. SteamVR alatt a Quest Link funkciót használva a Mete Quest 2 esetében kifagyott a szoftver az első indítás után
  7. Microsoft Teams alatt képernyőmegosztás alkalmával rendszer- vagy alkalmazás-összeomlás jelentkezett
  8. A Radeon RX 7000-es sorozat tagjai Enshrouded alatt összeomolhattak, ha az élsimítás beállításait megváltoztatták
  9. Auto HDR funkció mellett az Enshrouded bezárását követően mosott, tompa színek jelentek meg a kijelzőn

A kijavított hibák mellett sajnos még sok-sok ismert, de kijavításra váró hibajelenségről is említést tesz a dokumentáció, amelyekkel kapcsolatban itt olvasható bővebb információ.

Az új driver asztali és mobil fronton egyaránt a Radeon RX 5000-es sorozattól felfelé támogatja a különböző videokártyákat, beleértve a Radeon VII modellt is. Az APU egységek esetében a Radeon 600M és a Radeon 700M sorozatú iGPU-k támogatására számíthatunk. Az új eszközillesztő-szoftvercsomag Windows 10 és Windows 11-es operációs rendszerekhez tölthető le, méghozzá innen, míg a hozzá tartozó dokumentáció itt olvasható.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére