Lesz választék 512 GB-os microSDXC memóriakártyákból

Újabb 512 GB-os microSDXC memóriakártyák kerülnek forgalomba, ami pozitív hatást gyakorolhat az árakra is, hiszen végre fokozódik a verseny.

Lesz választék 512 GB-os microSDXC memóriakártyákból

Az 512 GB-os microSDXC memóriakártyák már nem számítanak túl nagy különlegességnek, hiszen az első ilyen termék már régen bemutatkozott. Választék azonban egyelőre még nincs belőlük, hiszen elég kevés gyártó rendelkezik 512 GB-os microSDXC memóriakártyával, de a helyzet heteken belül javulni fog.

Galéria megnyitása
Fotó: AnandTech

A Computex 2018 alkalmával nem kevesebb, mint négy új modell mutatkozott be, amelyek az ADATA, a Lexar, a PNY (erről már írtunk is régebben) és a TeamGroup műhelyében készültek. Utóbbi két megoldás sokban hasonlít egymásra, így elsőként ezekről írunk, egy kalap alá véve őket. A PNY és a TeamGroup újdonságok UHS-I csatolófelületen keresztül kommunikálnak, mindketten képesek 90 MB/s-os adatátviteli sebesség elérésére, valamint mindketten megkapták a Class 10 és az UHS Speed Class U1 címkéket, vagyis legalább 10 MB/s-os folyamatos írási tempót kínálnak. Ezek a képességek fotózásra és Full HD videók felvételére egyaránt elegendőek lehetnek. Apró hiányosság, hogy e két gyártó kártyái nem kaptak Application Performance besorolást.

Galéria megnyitása
Fotó: AnandTech

Az ADATA 512 GB-os microSDXC memóriakártyája már egy fokkal érdekesebb lesz. A termék 100 MB/s-os olvasási- és 85 MB/s-os írási tempóra képes, így kiérdemelte az UHS-I U3 címkét, valamint a Video Class V30-as minősítést is, extraként pedig még az Application Performace Class A1-es szint követelményeit is képes teljesíteni. Ez azt jelenti, hogy legalább 10 MB/s-os folyamatos írási sebességet tud elérni, véletlenszerű olvasási és írási feladatok alkalmával pedig 1500 és 500 IOPS teljesítményre képes. Az ADATA terméke tehát mobilalkalmazások tárhelyeként is gond nélkül helytállhat, és 4K-s videók rögzítéséhez is kiváló választás lehet.

Galéria megnyitása
Fotó: AnandTech

A végére hagytuk a Lexar 512 GB-os microSDXC memóriakártyáját, ami szinténUHS-I U3 sebességosztályba tartozik, hiszen 95 MB/s-os olvasási- és 45 MB/s-os írási tempót nyújt. A Video Class V30 osztályt és a Class 10 sebességosztályt szintén támogatja, csak úgy, ahogy az Application Performanc Class A1-es osztályát is. Ennél sokkal komolyabb fegyvertény, hogy ez a memóriakártya az Application Performance Class A2-es osztályának követelményeit is teljesíti, vagyis legalább 4000 IOPS-os véletlenszerű olvasási- és legalább 2000 IOPS-os véletlenszerű írási teljesítményt kínál.

Galéria megnyitása
A PNY és a TeamGroup saját termékeinek szállítása várhatóan júliusban indulhat meg, az ADATA 512 GB-os microSDXC memóriakártyájára azonban augusztusig várni kell. A Lexar esetében jelenleg az sem világos, mikor jelenik meg a cég új 512 GB-os microSDXC kártyája.

Neked ajánljuk

Kiemelt
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap