Lencsevégen az XFX R9 280X videokártyája

A termék a jelek szerint tuningra kihegyezve, egyedi hűtéssel kerül a boltok polcaira.

Lencsevégen az XFX R9 280X videokártyája

Az aktuális hírek szerint az AMD R9 280X típusjelzéssel ellátott videokártyája sokban hasonlít a jelenleg is forgalomban lévő Radeon HD 7970 GHz Edition modellre, ám az újdonság természetesen mégsem a régi, hanem teljesen új dizájnnal kerül a boltok polcaira.

Időközben kiszivárgott néhány fotó is, amelyeken az XFX Radeon R9 280X videokártyája pózol. A termék az XFX R9 280X Dual Dissipation nevet kapta és a jelek szerint egyedi felépítésű videokártya hűtőt alkalmaz, illetve tuningbarát szolgáltatásokkal érkezik. A hűtés hőcsövekre, alumínium lamellákra és két darab, egyenként 100 milliméteres átmérőjű légkeverőre támaszkodik.

Jó hír, hogy a doboz alapján egy remekül tuningolható modellről lesz szó, amelynél rendelkezésre áll az "Unlocked Voltage" szolgáltatás, azaz a különböző feszültségértékek hatékonyan testre szabhatóak, ami komolyabb tuning alkalmával lehet igazán hasznos.

Az új videokártya 28 nm-es csíkszélességgel készülő, Tahiti XTL kódnévre keresztelt GPU-t alkalmazhat, ami 2048 GCN alapú stream processzorral rendelkezik. Textúrázókból 128, renderelő egységekből pedig 32 található a GPU-ban, a memória-adatsín pedig 384-bites lesz. Fedélzeti memóriából 3 GB-nyi GDDR5-ös chip áll rendelkezésre. Az új GPU valamivel 1 GHz feletti magórajelen üzemelhet, a fedélzeti memória esetében pedig 6,4 GHz körüli effektív órajelre számíthatunk.

Az október elején érkező újdonság ára 299 és 329 dollár között helyezkedhet el.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward