Shop menü

LELÖVI A NETFLIX A RÉGI APPLE TV ESZKÖZÖK TÁMOGATÁSÁT

Több éves készülékeknek int búcsút a Netflix, de így is sokakat érinthet a vállalat döntése.
Szécsi Dániel
Szécsi Dániel
Lelövi a Netflix a régi Apple TV eszközök támogatását

Az Apple 2007 óta foglalkozik multimédiás lejátszókkal, 2010-ben jelent meg az eszköz második generációja, majd 2012-ben került bevetésre a harmadik kiadás, amiből egy évvel később, 2013-ben készült egy ráncfelvarrás. Lényegében a hetedik generációnál jár az Apple TV, de egyébként az Apple TV 4K modell 3. kiadása az aktuális modell.

A Netflix a 2010 és 2013 között megjelent Apple TV modellek támogatását szünteti meg, az első modell pedig eddig sem volt támogatott.

Nem új termékekről beszélhetünk, de mivel ezek igazából eléggé lassan avulnak el, így igazából nagyon hosszú a kihordási idejük. Egészen biztos, hogy sok háztatásban van még használatban érintett termék, ha nem is a második generációból, de a harmadik kiadásból még sok teljesíthet szolgálatot.

A jelenlegi ismereteink szerint július 31-ig lesz elérhető a Netflix a második és a harmadik generációs Apple TV lejátszókon, ezt követően megszűnik a platform hozzáférése.

A Netflix pontosan tudja, hogy kik érintettek, és minden felhasználónak e-mail küld értesítést arról, hogy a készülékük támogatása hamarosan megszűnik. Mindenkinek igyekszik felhívni a figyelmét arra, hogy nem sokáig tudják már a Netflix tartalmait fogyasztani az öreg lejátszón. A vállalat arra hivatkozik, hogy már nem tudja a legjobb élményt nyújtani a kiöregedett Apple TV modelleken, ezért döntött a szolgáltatás megszüntetése mellett. Illetve arról is említést tett, hogy a biztonság sem garantálható már, de ezt nem fejtette ki.

Galéria megnyitása

„A Netflix időről időre megszünteti az elavuló eszközök támogatását, hogy garantálni tudja a tagjaink a biztonsági elvárásokat.” – szögezte le Kumiko Hidaka, a Neflix kommunikációs igazgatója.

Bár már tényleg régi eszközökről van szó, még egészen népszerű a termék. A használtpiacon még szemmel látható összegekért forognak a harmadik generációs Apple TV eszközök, amiken hamarosan már nem lesz Netflix támogatás. Azt figyelembe véve, hogy a Netflix messze a legnépszerűbb streaming platform, ez mindenképpen egy komoly csapás azoknak, akik legfeljebb ezt engedhetik meg maguknak, és azoknak is, akik éppen szabadulnának ezektől a termékektől.

Galéria megnyitása

Ugyanakkor azt is látni kell, hogy nem a Netflix a gonosz ebben a történetben. Már az Apple is megszüntette a támogatást ezeken a szerkezeteken. Hivatalosan a hivatalos forgalmazásuk megszűnésétől számítva még 7 évig támogatnak minden készüléket a cupertinóiak, és ezt néha még kicsit meg is toldják. A szóban forgó Apple TV „dobozok” már túl vannak ezen az időkereten.

Éppen a napokban kapott szárnyra az a hír, hogy az iPhone 5s is végleg nyugdíjba vonult. Ez azt jelenti, hogy ezentúl már semmilyen formában nem támogatott a cégen belül a klasszikus formavilágú eszköz. Az iPhone 5s 2016 óta nem kapható hivatalosan, az első iPhone SE érkezése után került le a palettáról. A Netflixhez visszatérve, az emberek nem tudnak mást tenni, minthogy újabb készülékre váltanak, már az Apple TV 4K modellekben érdemes gondolkodni.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére