Laptopdömping a Clevo-tól

Egy sor új laptop érkezését jelentette be a tajvani gyártó, amelyeket majd a március eleji CeBIT alkalmával fog ténylegesen bemutatni - sok mindent azonban már most elárult.

Laptopdömping a Clevo-tól

Egy sor új laptop érkezését jelentette be a tajvani gyártó, amelyeket majd a március eleji CeBIT alkalmával fog ténylegesen bemutatni - sok mindent azonban már most elárult.

Így például azt, hogy ekkortájt fogja kiadni az első netbookját, a TN70M jelzésű, 7 hüvelykes, 1024x600-as felbontású, érintőképernyős, konvertálható táblát, amelynek - természetesen - egy Z-sorozatú Atom lesz a lelke (hogy pontosan melyik, arról nincs adat, de mindenképpen az alacsonyabb teljesítményűek közül való). Rendelkezni fog továbbá WiFi-vel, GPS-el, ExpressCard-rekesszel, az aksija pedig hat órányi WiFi-s böngészést tesz lehetővé. Mindemellett igen csendes is lesz, mivel passzív hűtéssel szerelik fel.

Az M710L már egy valamivel nagyobb szerkezet lesz - 12 hüvelykes; ami ugyan elvileg nem netbook, de a gyártó valamiért mégis annak titulálja - ám a felbontás változatlan (szintén csak 1024x600-as), a processzora pedig egy valamivel gyorsabb (1,6GHz-es) Atom lesz. 2,5"-es, egyelőre ismeretlen kapacitású merevlemezzel látják el, valamint - netbookokban elsőként - DVD-meghajtóval is. Választható jelleggel van lehetőség mobil adathálózát-elérésre is.

Az M810L, amint jelzése is mutatja, sokmindenben hasonlít "testvérére", viszont rendkívül vékony lesz (kevesebb, mint 2,54cm). Végül, a netbookok közül utolsóként, a T890M - szintén egy konvertálható tábla - egy kimondottan szabadtéri használatra "kiképzett" és megerősített darab, 8,9 hüvelykes érintőképernyővel, a már megszokott 1024x600-as felbontásban, ám csupán 800MHz-es Atommal. Hivatalos bemutatása a jövő év második negyedében várható.

A TN120T már egy méretesebb és költségesebb szerkezet. "Ő" egy konvertálható laptop, 12,1 hüvelykes érintőképernyővel, Intel Centrino 2-es platformmal (tehát Core 2 Duo Penryn-CPU-kat támogat, DDR3 memóriát és mobil WiMax-ot), grafikai téren integrált X4500-as egységgel. Részletesebb specifikációk elvileg még az idén várhatóak róla.

A Clevo R130T 13,3 hüvelykes, a nevében az R pedig a "rugged", vagyis a strapabíró, ellenálló jelzőt hivatott jelképezni. Rendkívül alacsony feszültségű Intel CPU-val szerelik fel - nagy valószínűséggel Core 2 SU9000-sorozatúval -, 2,5 hüvelykes merevlemezzel és optikai meghajtóval, szintén a Centrino 2-es platformra alapozva.

Az igazi "nagyágyúk" sorát a W760-as széria vezeti be - ez ugyanis már egy 16:9-es arányú, szélesvásznú gép, 15,6 hüvelykes képernyővel. Specifikációk terén várhatóan a gyártó jelenlegi M760/M770-es szériáját fogja követni - vagyis AMD és Intel processzorok közül lehet majd választani, valamint opcionálisan WiFi vagy mobilhálózati hozzáférés is megoldható.

Előzetes híresztelésekkel ellentétben az M98 NEM fogja leváltani a jelenlegi zászlóshajót, a D901C-t - ellenben a D900F már esélyes lehet ilyesmire, a maga 17 hüvelykes kijelzőjével és 1920x1200-as felbontásával. Ez emellett egy új Intel asztali platformot is fog használni, bár azt még nem lehet tudni, hogy Core i7-el kínálják-e majd. SLI képes NVIDIA kártya azonban mindenképp lesz benne, mint a D901C-ben - akárcsak HDMI, kettős DVI és eSATA-port is.

A Clevo legnagyobb ajánlata pedig a 18,4 hüvelykes, 1920 x 1080-as M980NU lesz, amelybe már akár négymagos Intel CPU-k is kerülhetnek. Rendkívül nagy hangsúlyt fog kapni itt a grafika is, amit mi sem mutat jobban, mint az, hogy teljesítmény céljából ellátják majd két NVIDIA 9800M GTX-el, energiatakarékosság céljából pedig NVIDIA GeForce 9400M-el is.

Árakat és megjelenési időpontokat "természetesen" nem közöltek, ezekre nyilván majd később derül fény.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward