Különleges D-Link router Gigabites WiFi-vel

A D-Link díjnyertes Cloud Router sorozata egy új taggal bővült, amely ütőképes szolgáltatásokat és Gigabites WiFi kapcsolatot kínál, formavilágát tekintve pedig alaposan kilóg a klasszikus routerek sorából.

Különleges D-Link router Gigabites WiFi-vel

A Wireless AC1200 Dual Band Gigabit Cloud Router (DIR-850L) névre hallgató újdonság 802.11ac, azaz Gigabies WiFi támogatással kerül az üzletek polcaira, de a 802.11 a/b/g/n szabványokkal is kompatibilis, így meglévő vezeték nélküli eszközeinkkel is gond nélkül használhatjuk.

A 93 x 116 x 145 milliméteres mérettel érkező újdonság rendhagyó, tetszetős formavilággal bír, így abszolút nem szükséges elrejteni a kíváncsi szemek elől. A 330 grammos router kétsávos megoldásnak minősül, azaz a 2,4 GHz-es és az 5 GHz-es frekvenciatartományban egyaránt képes a WiFi-s eszközök kiszolgálására, méghozzá 300 Mbps-os, illetve 867 Mbps-os sávszélesség mellett. A WiFi kapcsolatot természetesen elláthatjuk a megszokott adattitkosítással is, azaz a védelem biztosított. A lehető legjobb jelminőségről, illetve jelerősségről 2x2 2,4 GHz-es és 2x2 5 GHz-es belső WiFi antennák gondoskodnak. A minél egyszerűbb és gyorsabb beüzemelés érdekében WPS támogatás is rendelkezésre áll (PIN/PBC).

Maga a router a 802.11ac támogatás mellett Gigabites Ethernet portokat is felvonultat, méghozzá szám szerint négyet. A dupla aktív tűzfallal ellátott router IPv6, VPN, DLNA és Wi-Fi Multimedia (WMM) támogatással egyaránt rendelkezik, a többnyelvű webes konfiguráló varázslónak köszönhetően pedig könnyedén és gyorsan beüzemelhető. A mydlink szolgáltatás jóvoltából az eszközt távolról is menedzselhetjük, méghozzá akár iOS vagy Android alapú mobil eszközről is. A terméken elhelyezett USB 2.0-s portra külső adattárolók csatlakozhatnak, ezek tartalmát akár webes felületen keresztül is elérhetjük.

A mydlink támogatás jóvoltából a DIR-850L modellhez könnyedén, extra konfigurálás nélkül csatlakozhatnak a különböző mydlink kompatibilis eszközök. Utóbbinak köszönhetően egyszerűen hozhatunk létre otthoni megfigyelőrendszert a D-Link Cloud Camera sorozat tagjainak felhasználásával, de akár a különböző médiatartalmak interneten keresztül történő megosztására is van lehetőség, amihez csak egy ShareCenter Cloud Storage sorozatú eszköz kell.

Az új router a fentebb említett funkciók mellett megszokott alapszolgáltatásokat is felvonultatja, így lehetőséget biztosít a helyi hálózat hatékony konfigurálására, a letöltési és feltöltési sebességek ellenőrzésére és korlátozásukra, valamint az éppen csatlakoztatott eszközök ellenőrzésére is. Az egyes kliensek hálózati hozzáférését akár blokkolhatjuk is, de emellett arra is van lehetőség, hogy ellenőrizzük, hogy az egyes csatlakoztatott eszközökről milyen weboldalakat tekintettek meg az elmúlt időszakban.

A D-Link Wireless AC1200 Dual Band Gigabit Cloud Router (DIR-850L) hamarosan elérhető lesz kereskedelmi forgalomban, méghozzá 129,99 dolláros ajánlott végfelhasználói áron.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward