Komolyabb történetet kap a Call of Duty: Black Ops 3

A teljes világ megértéséhez egy beépített Wiki lesz segítségünkre.

Komolyabb történetet kap a Call of Duty: Black Ops 3

A Call of Duty sosem a történetéről volt híres. Míg az első Modern Warfare még úgy-ahogy korrekten megállt a lábán, a folytatásokkal annyira összekuszálták az egészet, hogy egy értelmetlen maszlag vált belőle. A sorozaton belül azonban talán még a Black Ops-játékok sztorija volt a legérdekesebb és legjobban kivitelezett, nem csoda, hogy a Treyarch tovább szeretné ezt építeni.

Mark Lamia, a stúdió vezetője elmondta, minden korábbinál részletesebben kidolgozzák a világot, a hátteret, és a kampányban is nagyobb szerepet kap majd a történet. Ehhez egyrészt szakértőket és jövőkutatókat alkalmaznak, de már ők maguk is nagyon benne vannak a témában, hiszen évek óta ezen a világon dolgoznak. "A Black Ops 2-ben a drónok kapták a főszerepet. Az 2025-ben játszódott, ezt követően pedig a nagyhatalmak tökéletesítették a légvédelmeiket, így a drónok tulajdonképpen kiestek a képből, a harc pedig visszakerült a talajszintre. A különbség, hogy most már technológiailag felturbózott katonák vívják meg a küzdelmeket, akiket robotok segítenek." - mondta Lamia.

Hogy mindez még hangsúlyosabb legyen, a játékon belül kapunk majd egy beépített Wikipedia-szerű tudástárat, ahol mindent megtudhatunk a Black Ops világáról, a különböző országok és nagyhatalmak helyzetéről, a konfliktusokról, a felhasznált technológiákról - szóval tulajdonképpen mindenről. Ilyenre már volt példa, korábban egy beépített lexikon volt elérhető az első Black Opsban, amihez a védett házunkban lévő számítógépet kellett meghackelni.

De meddig mehet el a jövőben a Black Ops? Eljutunk-e előbb-utóbb oda, hogy a játék már inkább a Halo-ra hasonlítson a felhasznált technológiákat illetően? Nos, a készítők szerint ezt sem lehet teljesen kizárni, de a lényeg inkább az, hogy milyen körítés illeszkedik a történethez, amit el akarnak mesélni, és a játékmenethez, amit át akarnak adni nekünk.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward