Jön a HP termoelektromos hűtéssel ellátott gamer fejhallgatója

A HP Omen Mindframe várhatóan októberben mutatkozik be, méghozzá remek tulajdonságokkal – és ennek megfelelően kissé borsos listaárral.

Jön a HP termoelektromos hűtéssel ellátott gamer fejhallgatója

A termoelektromos hűtéssel régóta foglalkozik a PC piac, igaz, a technológia sajátosságai miatt nem minden területen kifizetődő a felhasználása. Ezt a hűtési módot eddig főként processzorhűtőkön próbálták bevetni, de a Cooler Master a Computex alkalmával egy olyan folyadékhűtő szettet is bemutatott, ami a Peltier elem segítségével próbálja visszahűteni a hűtőközeget. Május végén a HP is előrukkolt egy lehetséges felhasználási móddal, ugyanis lehullott a lepel az Omen Mindframe gamer headsetről, ami a fülpárnák alatt keletkező meleget próbálja elvezetni a termoelektromos hűtőmodul segítségével. Ezek a modulok elektromos áram hatására egyik oldalukon hideget, a másikon pedig meleget állítanak elő, így hűtésre is alkalmasak – egyebek mellett a drágább hordozható hűtőtáskákban is megtaláljuk őket.

Galéria megnyitása

A Peltier/TEC elemek éppen ezért általában egy ventilátort is igényelnek, ugyanis a hűtő meleg oldalán keletkező hőt valahogy el kell vezetni, hogy a folyamat fenntarthatóan működjön. A The Verge munkatársa szerint – aki nemrégiben kipróbálhatta az új mikrofonos fejhallgatót – nincs ventilátor a hangszóró házában. Tehát a headset TEC moduljának meleg oldalát mozgó alkatrészek nélkül, passzívan hűtik, ami a zajszint miatt kifejezetten jó hír, hiszen így nem szenved csorbát a hangminőség – amennyiben magasfrekvenciás zaj sincs, márpedig a jelek szerint nincs.

Galéria megnyitása

Az új mikrofonos fejhallgató DTS Headphone:X támogatással és 7.1-es virtuális térhangzással érkezik, így a játékosok könnyen felismerhetik, honnan érkezik az adott zaj – de ez a lehetőség a filmnézés élményét is magasabb szintre emelheti. Az új gamer fejhallgató egy állítható mikrofont is kapott, amelynek végén zajszűrős mikrofon kapott helyet, természetesen unidirectional karakterisztikával, ami csak egy irányból, a beszélő felől érzékei a hangokat.

Aki esetleg hiányolná az RGB LED alapú világítást, fellélegezhet, ugyanis mindkét hangszóró háza rejt néhány RGB LED-et, amelyeket USB 2.0-s porton keresztül lehet vezérelni, és ugyanezen a porton keresztül nyerik tápellátásukat is. A HP Omen Mindframe várhatóan októberben kerül az üzletek polcaira, ára pedig elég borsos lesz, hiszen 200 dollárt kérnek majd el érte. Cserébe viszont nem izzad majd alatta a fülünk.

Neked ajánljuk

Kiemelt
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap