Ívelt irodai monitorok a Samsung műhelyéből

A VA panelt használó megoldások 1000R hajlítási sugárral készülnek és háromféle képátlóban érhetőek el.

Ívelt irodai monitorok a Samsung műhelyéből

A Samsung három új monitort mutatott be, amelyek között rengeteg hasonlóság van. A T55-ös sorozatot erősítő termékek mindannyian VA panelre támaszkodnak, ami minden esetben 1000R hajlítási sugárral rendelkezik, azaz ívelt panelről beszélhetünk. A felső és a két oldalsó kávát igyekeztek vékonyra szabni, így akár több monitorból álló megjelenítő rendszer is építhető az újdonságokból. A C32T55, a C27T55 és a C24T55 lényegében 32, 27 és 24 hüvelykes képátlóval érkeznek, vagyis ezen a téren különböznek egymástól, ám minden egyéb területen egyformák.

Galéria megnyitása

A széles, 178 fokos betekintési szögekkel rendelkező VA panel mindhárom esetben 1920 x 1080 pixeles natív felbontással dolgozik, maximális képfrissítési rátája 75 Hz, válaszideje pedig 4 ezredmásodperc (GtG). A panel mellé minden esetben kapunk AMD FreeSync támogatást, ami csak igen szűk tartományon belül működik, ám a célközönség számára ez nem feltétlenül probléma. A VA panel jóvoltából a kontrasztarány 3000:1 értéket képvisel, míg a maximális fényerősség 200 cd/m2, ám ez hiába tűnik kevésnek, irodában elég lesz. Mindegyik panel esetében elmondható, hogy az sRGB színteret 119,3%-ban fedik le, míg az AdobeRGB színteret 88,4%-ban adják vissza, már ami a megjeleníthető színárnyalatok mennyiségét illeti.

Galéria megnyitása

A videó bemenetek közé egy D-Sub, egy HDMI 1.4-es, valamint egy DisplayPort 1.2-es csatlakozó került. Különbség azonban, hogy a 24 hüvelykes C24T55 nem kapott beépített hangszórókat, míg a két nagyobb képátlójú példány egy-egy 5 W-os hangkeltővel is rendelkezik, ami sok esetben jöhet jól, ha helyén kezeljük a képességeit. Az új irodai monitorok gyári állványa csak a kijelző döntését teszi lehetővé (-3/20 fok), egyéb paramétereket nem módosíthatunk vele, valamint VESA furatok sem kaptak helyet a monitorok hátulján, így flexibilis karra és állványra sem szerelhetjük fel őket.

A Samsung újdonságai várhatóan rövidesen megjelenhetnek kereskedelmi forgalomban, az azonban még nem derült ki, hogy pontosan mennyibe kerülnek majd.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap