Itt a méregdrága 512 GB-os microSDXC memóriakártya

A Microdia újdonsága 300 MB/s körüli sebességet kínál, az ára viszont rettentően borsos lesz.

Itt a méregdrága 512 GB-os microSDXC memóriakártya

A SanDisk a maga 200 GB-os microSDXC formátumú memóriakártyájával hamar a hírek középpontjába került, ám a többség lelkesedése szinte azonnal alábbhagyott, amikor kiderült, a kis mérettel, de hatalmas adattároló kapacitással rendelkező újdonság 399 dollárét vihető haza.

Noha a 200 GB-os adattároló kapacitás microSDXC kiszerelésben igen impresszív mérnöki teljesítmény, ezt azért lehet még tovább is fokozni – a kissé ismeretlen nevű Microdia a Computex alkalmával meg is tette. A vállalat neve errefelé nem cseng valami ismerősen, ám az 512 GB-os microSDXC memóriakártya jóvoltából, amit a Computex alkalmával villantott meg a cég, egészen biztosan érezhetően javulni fog az ismertségi mutató. Az igazsághoz persze hozzátartozik az is, hogy a show alkalmával csak a csomagolást tudta prezentálni a cég, kész microSDXC kártyát még nem.

A hatalmas adattároló kapacitás mellé impozáns adatátviteli sebesség is társul majd, ugyanis a Microdia szerint az apróság 300 MB/s-os adatátviteli sebességet kínál. Az még nem derült ki, hogy ez az érték az olvasási mellett az írási tempóra is vonatkozik-e, de a korábbi gyakorlat alapján erősen valószínű, hogy az írási sebesség ennél jóval szerényebb lesz. Ez a sebesség persze csak megfelelő eszközzel érhető el, hisz az SD 4.0-s szabvány miatt egy extra érintkező sor is van a kártyán.

A világ első 512 GB-os microSDXC memóriakártyája gyorsaságával és hatalmas adattároló kapacitásával nagy érdeklődésre tarthat számot, ám árcéduláján sajnos eléggé barátságtalan összeg szerepel majd. Abból kiindulva, hogy a SanDisk 200 GB-os megoldása 399 dollárba kerül, a több, mint kétszer nagyobb adattároló kapacitást kínáló újdonság eleve minimum kétszeres áron kerülhet az üzletek polcaira – de inkább drágábban. A pletykák szerint a Microdia az 1000 dolláros árszintet vette célba az újdonság esetében, ami átlagfelhasználói szemmel nagyon komoly összeg egy memóriakártyáért, de a professzionális felhasználók egészen biztosan kifizetik akár ezt az összeget is a piacvezető adattároló kapacitásért és a hatalmas sebességért.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward