Ismét léghűtéssel próbálkozik a Swiftech

Ismét léghűtéssel próbálkozik a Swiftech

A Swiftech neve manapság a folyadékhűtő rendszerek szegmensében szokott feltűnni, pedig a gyártó korábban készített néhány érdekes léghűtőt is. A legfrissebb hírek szerint a Swiftech ismét visszatér a léghűtők piacára, ahol egy 120 mm-es ventilátorral ellátott univerzális processzorhűtővel próbál ismét labdába rúgni.

A Swiftech Polaris 120 névvel ellátott újdonsága az Intel LGA-775/1155/1156/1366-os, valamint az AMD Socket 754/939/940/F/AM2/AM2+-os és AM3-as processzorfoglalataival egyaránt kompatibilis. A termék 135 x 91 x 152 mm-es mérettel, illetve 849 grammos súllyal érkezik, azaz nem nevezhető pehelysúlyú processzorhűtőnek. Az univerzális megoldás esetében öt darab, egyenként 8 mm-es átmérővel rendelkező hőcsövet alkalmazott a gyártó, amelyek közvetlenül érintkeznek az adott processzor felületével annak érdekében, hogy a hőátadás folyamata még hatékonyabb lehessen.

Az „U” alakú hőcsövek szokás szerint most is alumínium lamellákhoz továbbítják a processzor által termelt hőt, amelyekről egy 120 mm-es átmérővel rendelkező, PWM támogatással is ellátott ventilátor távolítja el azt. A lamellák esetében két szélcsatornát alakított ki a gyártó annak érdekében, hogy a légáramlás a lehető legoptimálisabb lehessen.

Maga a ventilátor a percenkénti 750-es és 2500-as fordulatszám-tartományban üzemel, zajszintje pedig ennek megfelelően 13,2 dB(A) és 41,5 dB(A) között helyezkedik el. A ventilátor 26CFM és 84CFM közötti

 levegőmennyiség megmozgatására képes, és folyadékcsapágyas kivitellel érkezik, ami 30000 órás élettartamot garantál a termék számára.

A Swiftech tervei szerint a Polaris 120 a következő hét folyamán válhat elérhetővé, ajánlott végfelhasználói ára pedig 59,95 dollár lesz.

Az új processzorhűtővel kapcsolatban további információk itt találhatóak.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward