Intel Core i7-5775C: 5 GHz-en léghűtéssel, gond nélkül

Az asztali Broadwell-K processzorok a korábbi infók alapján nem tűntek valami vonzónak, ám a helyzet most valamelyest változott.

Intel Core i7-5775C: 5 GHz-en léghűtéssel, gond nélkül

Az Intel Broadwell-K processzorai iránt a dolgok jelenlegi állása szerint nem valami nagy az érdeklődés, de ez nem is csoda, hisz a termékek a korábban kiszivárgott részletek alapján nem tűnnek túl érdekesnek. Éppen ezért mindenki a Skylake sorozat tagjait várja, amelyek valamikor az idei év második felében debütálhatnak.

A legfrissebb eredmények alapján azonban változhat a helyzet, és lehet, hogy mégiscsak érdemes lesz a Broadwell sorozatú újdonságokba is befektetni. A HKEPC frissen publikált teszteredményei szerint ugyanis egészen remekül tuningolhatóak.

A 14 nm-es Broadwell lapka köré épülő újdonságok a Core i5-5675C, illetve a Core i7-5775C jelölést viselik. A két újdonság 65 wattos TDP-vel és négy processzormaggal érkezik, szorzójuk pedig szabadon módosítható, azaz szorzózár-mentes, tuningosoknak szánt példányokról van szó. Eddig nem tűnt úgy, hogy az extrém alacsony TDP-vel rendelkező újdonságoknál a kiváló energiahatékonyság következtében eredményesebb tuningra is lehet kilátás, ám most fordult a kocka.

A Hong Kongban tevékenykedő HKEPC munkatársai szert tettek egy Core i7-5775C típusú processzorra, amit egy ASRock Z97 OC Formula alaplapba téve azonnal tuningolni kezdtek. A processzor felett egy GELID CX7-es típusú, felsőkategóriás léghűtő teljesített szolgálatot, a CPU magórajelét pedig egészen 5 GHz-ig sikerül feltornázni. Az említett értékhez 1,419 voltos üzemi feszültség beállítására volt szükség.

Egy picivel szerényebb, mindössze 4,8 GHz-es órajelet használva a wPrime 32M tesztjét is lefuttatták, ami 4,399 másodperces eredményt mutatott.

Reméljük, a kereskedelmi forgalomban kapható modellek is kedvező tuning tulajdonságokkal.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward