Ingyen Haswell-E rögzítő keret Noctua processzorhűtőkhöz

Az osztrák vállalat tovább folytatja korábban megkezdett gyakorlatát, aminek leginkább a régebbi Noctua CPU hűtők tulajdonosai örülhetnek, plusz az új vásárlók is láthatják: érdemes lehet a cég termékeit választani.

Ingyen Haswell-E rögzítő keret Noctua processzorhűtőkhöz

A Noctua háza táján már egy ideje megszokhattuk, hogy a cég új processzorfoglalatok megjelenésekor a régebbi processzorhűtői mellé ingyen biztosítja az új processzorfoglalathoz használható rögzítő keretet, a vásárlónak csak igazolnia kell, hogy valóban van a birtokában egy Noctua gyártmányú CPU hűtő, ami képes lehűteni az adott processzort, illetve valóban vett új processzort és alaplapot is.

A Haswell-E processzorok, amelyek LGA2011-3-as processzorfoglalatba illeszkednek, rövidesen megjelennek kereskedelmi forgalomban, csak úgy, ahogy az X99-es lapkakészlettel ellátott alaplapok, amelyek hozzájuk készültek. A Noctua éppen ezért már el is indította új akcióját, amelynek keretén belül a régebbi processzorhűtők tulajdonosai térítésmentesen juthatnak hozzá az LGA2011-3-as processzorfoglalathoz passzoló NM-I2011-es rögzítő keret csomaghoz.

Mivel az LGA2011-0 és az LGA2011-3 processzorfoglalathoz ugyanaz a rögzítő keret való, így a Noctua korábbi SecuFirm2 rögzítő rendszerei, amelyek támogatják az LGA2011-es processzorfoglalatot, a Haswell-E processzorokhoz és az X99-es alaplapokhoz is alkalmazhatóak lesznek. Ennek fényében az alábbi processzorhűtőkhöz nincs szükség semmiféle módosításra ahhoz, hogy alkalmazhassuk őket Haswell-E processzorokkal:

[bold]• NH-D15,

• NH-D14 SE2011,

• NH-U14S,

• NH-U12S[/bold]

Azokhoz a régebbi processzorhűtőkhöz, amelyek nem rendelkeznek LGA2011-es rögzítő kerettel, ingyenesen lehet igényelni NM-I2011-es rögzítő keret csomagot. A szóban forgó rögzítő keret egyébként a 2005 óta piacra dobott Noctua processzorhűtők többségével teljesen kompatibilis.

Az NH-L12-es processzorhűtőnél speciális SecuFirm2 rögzítő keret csomagot alkalmaztak a cég mérnökei, így ehhez a processzorhűtőhöz szükség van új távtartókra, amelyek az NM-IPS2 csomagban lapulnak.

A hivatalos kompatibilitási lista

Az NH-L12 processzorhűtőhöz szükséges NM-IPS2 távtartók, illetve az LGA2011-es támogatással nem rendelkező Noctua processzorhűtőkhöz szükséges NM-I2011-es rögzítő keret csomag ingyenesen igényelhető a gyártó weboldalán keresztül, ám az igénylés mellé csatolni kell a számla másolatát, ami bizonyítja, tényleg rendelkezünk Noctua processzorhűtővel, sőt a Haswell-E processzor és a hozzá tartozó X99-es alaplap számlájának másolatára is szükség lesz – utóbbiakat ugyancsak csatolni kell. Az NM-LGA2011-es rögzítő keret persze kereskedelmi forgalomban is megvásárolható, méghozzá viszonylag kedvező áron.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward