Információk és egy fotó a mobil GeForce RTX 3070-ről

Az új mobil videokártyával kapcsolatban egyelőre elég kevés konkrétum látott napvilágot.

Információk és egy fotó a mobil GeForce RTX 3070-ről

Az Nvidia egyelőre az asztali videokártyák szegmensét próbálja meghódítani Ampere sorozatú GeForce videokártyáival, ám a jelek szerint már a mobil verziók is készülnek, igaz, az még egyelőre nem világos, pontosan mikor mutatkoznak be. A napokban egy GeForce RTX 3070 Mobile videokártyát sikerült lencsevégre kapni, ami egyelőre még csak Qualification Sample formájában érhető el, vagyis már az utolsó simításokat végzik a terméken.

Galéria megnyitásaA fotó alapján a chip a GN20-E5-A1 feliratot kapta, vagyis a feltételezések szerint ugyanúgy a GA104-es lapkát használja, mint a GeForce RTX 3070 és a GeForce RTX 3060 Ti. Előbbi modell várhatóan két héttel később érkezik, mint azt az Nvidia eredetileg tervezte, utóbbival kapcsolatban pedig egyelőre még csak pletykák állnak rendelkezésre.

A GeForce RTX 3070 Mobile (Max-Q) lencsevégre kapott változatán az SK Hynix által gyártott GDDR6-os memórialapkák dolgoznak, méghozzá H56C8H24AIR termékkóddal ellátott változatban, ami egyebek mellett a Radeon Pro 550M fedélzetéről is ismerős lehet. Az egyelőre nem derült ki, hogy a GPU pontosan mennyi erőforrással rendelkezik – a GA104-es lapka eredetileg 6144 CUDA magot tartalmaz, ám ezek közül csak 5888 aktív az asztali GeForce RTX 3070 esetében, és ezt a felépítést a mobil verzió is megkaphatja, természetesen alacsonyabb órajelekkel karöltve.

Egyes vélemények szerint akár teljes értékű lapkát is használhat az Nvidia, vagyis mind a 6144 CUDA magot engedélyezhetik, amelyekhez még alacsonyabb órajelet alkalmazhatnak ugyanakkora teljesítmény eléréséhez, plusz a fogyasztás is kedvezőbb lehet, ám ez a forgatókönyv egyelőre nem tűnik reálisnak.

Az Ampere sorozatú mobil videokártyák várható megjelenésével kapcsolatban egyelőre nem áll rendelkezésre hivatalos tájékoztatást, ám az elkövetkező hetek folyamán remélhetőleg változni fog a helyzet.

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap