indiePon - Megújult az Underworld Ascendant

Szó esik még többek között egy űrbéli mentőexpedícióról, egy brutális horror-RPG-ről, és egy kártyás Darkest Dungeon-szerűségről is.

indiePon - Megújult az Underworld Ascendant

Megújult az Underworld Ascendant

Az OtherSide Entertainment bemutatkozó játéka katasztrófa volt, nem csoda hát, hogy a fejlesztők a novemberi megjelenés óta azon dolgoztak, hogy valamit mégis összekalapáljanak az alapjaiban hibás alkotásból.

A második fontos frissítés, mely a múlt héten érkezett, teljesen újramodellezte a világ szerkezetét, és új történeteket is hozott. A változások mértéke miatt a stúdió friss kaland indítását javasolja.

A játék eredetileg hét nagy, félig nyitott pályából állt. Ezeket portálok kötötték össze, a küldetéseket pedig hirdetőtáblákról vehettük fel a központban. Most már az egész terület egybefüggő, a szintek a Nagy Lépcsőből indulnak ki, mely lefelé tekereg az egész labirintuson át.

A lépcsőn Haprukala lesz a társunk, de ő nem jön be a pályákra, viszont a feladatokat tőle kapjuk. Mindig van nála egy portál, amivel a központba ugorhatunk, hogy fejlesszük képességeinket és bevásároljunk.

A szinteket szabadon felfedezhetjük, akár van hozzájuk küldetés, akár nincs, és ha akarjuk, gyorsan eljuthatunk a befejezéshez. A fő történeti szál a fontos eseményekre összpontosít, friss és átdolgozott elemekkel egyaránt.

Hozzányúltak a fényekhez, az ellenfelek MI-jéhez, a skillekhez, a harci animációkhoz, a kezelőfelülethez, és még sok minden máshoz is - a patch notes itt olvasható.

Mindez valószínűleg nem lesz elég ahhoz, hogy teljes egészében a rajongók által vágyott játék legyen az Underworld Ascendantból, de mindenképpen egy lépés a jó irányba.

Darkest Dungeon kártyákkal

A Deck of Ashes pont olyan, mint a Red Hook Studios remek játéka, de a csaták kártyákkal zajlanak.

A kaland nagy vonalakban ismerős lesz, de ezúttal nem egy udvarház alatt mászkálunk, hanem egy véletlenszerű, nyílt világban tesszük próbára magunkat, amit kézzel rajzolt térkép mutat be. Karakterenként több, mint száz új kártya fedezhető fel, köztük rengeteg fegyvert és varázslatot találunk, amiket a körökre osztott harcok során használhatunk fel.

Nehéz dolgunk lesz, hiszen nem gyógyíthatunk lépten-nyomon, és ha egy emberünk meghal, akkor neki végleg vége.

A Deck of Ashes korai hozzáférése április 11-én indul a Steamen. Több, mint 50 szörny, egy karakter, cirka száz kártya és a történet négy fejezete a csomag tartalma. Az éles megjelenést a második félévben tervezik.

Mentőakció az Elite Dangerousban

Egy pilóta rekordot szeretett volna felállítani a játékban, így nekivágott, hogy minden eddiginél messzebb jusson a Soltól. Egy hónap alatt elért a Tejút szélére, de aztán ott csapdába esett az élettelen semmi közepén – mindez novemberben történt.

Három hónapja ül ott egyedül, de talán felcsillant a reménysugár. A Fuel Rats nevű szervezet már számos mentőakciót lefolytatott, létfontosságú üzemanyaggal látva el a bajbajutottakat, akik elszámolták magukat hajójuk fogyasztásával kapcsolatban.

Cruz, a rekorddöntögető szintén így járt. Egy csapat feltöltötte a mentőhajókat, és erőforrásokat bányászott ahhoz, hogy megint mozgásba hozzák hajóját. Három napig tartott kidolgozni a tervet, valamint megoldani a logisztikai feladatokat, aztán öten elindultak 2576 tonna üzemanyag társaságában, de csak ketten érik majd el Cruzt.

A mentőexpedíciót a Twitch-en lehet követni, jelenleg az utazási szakaszban vannak. Maga a mentési kísérlet február 23-án este tízkor várható.

Brutális horror-RPG a Fear & Hunger

Az előbb emlegettem a Darkest Dungeont – nos, ha valami, akkor a Fear & Hunger még ennél is sötétebb.

Először is, nem fejlődünk. Futunk, a szörnyek legtöbbször egy ütéssel kinyírnak, vagy harcképtelenné tesznek, a feldaraboltatás állandó fenyegetést jelent, és a biztonságos pontok sem biztonságosak. Az erőszak mindenféle formája megjelenik, bár általában csak sejtetve, körülírva. A játék középpontja azonban a halál állandó közelsége, a fájdalom – az 50 százalékon lévő életerő azt jelenti, hogy félhullák vagyunk, a körökre osztott csatákat pedig túl kell élni, nem jót szórakozni rajtuk.

A négy kezdőkarakter közül a lovag van a legjobban felszerelve, de ő is villámgyorsan meghalhat. A szörnyek groteszkek, bár mindig megpróbálhatunk beszélni velük. Ez néha működik, így szerezhetünk pár furcsa csapattagot.

A történet kissé homályos, de számos, boldogan éltek, míg meg nem haltaktól mentes befejezés érhető el. A fejlesztők véletlenszerű eseményeket és egyéb sötét dolgokat is terveznek a jövőben.

A Fear & Hungert az itch.io-n és a Game Jolton találjátok meg.

Jön a PC-s SNK HEROINES Tag Team Frenzy

A játék eredetileg tavaly szeptemberben jelent meg Nintendo Switch-re, és a verekedős műfaj könnyedebb oldalát képviseli, ahol a hangsúly sokkal inkább a teljesen haszontalan jelmezek összegyűjtésén van, mint a harcon.

A karakterek változatosak, és másképp reagálnak minden maskarára, néha imádják őket, máskor nem annyira. A verekedések irányítása egyszerű, vér sem csorog, tehát a műfaj veteránjainak valószínűleg nem tartogat túl sokat.

Az SNK HEROINES Tag Team Frenzy február 21-én érkezik a Steamre, de oldala még nincs.

Így vigyél csődbe egy klánt egyedül

A Rustról írt tesztünkből kiderült annak idején, hogy nem éppen széplelkeknek való játék. Gyakran fogadnak bosszút a résztvevők, de ilyen parádés kivitelezést keveset látni.

Hősünk Welyn, aki egy nap észrevette, hogy a helyi benzinkutat körbefalazták. Kíváncsiskodott kicsit, de a „kőművesek” egyike hidegvérrel megölte, így aztán kissé morcosan, de még nagyobb érdeklődéssel tért vissza.

Vendettáját úgy teljesítette, hogy belopózott a falépítő klán tökig megerősített bázisára, és egyedül kipakolta az egészet. Nyilván felvette az akciót, amit az alábbiakban meg is csodálhattok.

Lovecrafti hangulatú mod az Amnesia: The Dark Descenthez

Ha túl félelmetesnek találtátok a Frictional Games játékát, a The Shadow of the Ramlord című mod talán jobban tetszik majd.

Az egy órás, önálló történet az ijesztgetés helyett inkább egy magával ragadó mesét kínál, némi nekromanciával fűszerezve. A főhős a Caecea-udvarház bárója, aki meg akarja idézni a Ramlordnak nevezett entitást. A báró felesége fogoly, de sikeresen kijuttat egy levelet, amiben segítséget kér. Az iromány eljut hozzánk, így nyomozni kezdünk.

Hét különálló térképet fedezhetünk fel, köztük az udvarházat, és az alatta húzódó katakombákat is. A modot innen tölthetitek le.

Dino Crisis kosztümök a Resident Evil 2 Remake-ben

A Dino Crisis modcsomag a Dino Crisisből ismert Reginára és Mortonra cseréli ki az eredeti játék Claire-jét és Leonját, de lesz néhány új tárgy és fegyver is. Már csak a zombikból kellene őshüllőket csinálni…

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap