indiePon - Készül a The Bard's Tale IV: Barrows Deep Director's Cut

Olvashattok még például a Furi alkotóinak romantikus szerepjátékáról, a John Romero-féle Sigil csúszásáról, vagy arról, hogy a Wadjet Eye Games következő projektje 3D-ben pompázik, de lesznek Far Cry New Dawn easter eggek is.

indiePon - Készül a The Bard's Tale IV: Barrows Deep Director's Cut

Rendezői változat készül a The Bard’s Tale IV: Barrows Deepből

A tavaly megjelent játék tesztünk szerint is egész jól sikerült, de nem mindenki volt elégedett vele. Nekik lehet különösen jó hír, hogy az inXile egy rendezői változaton dolgozik.

A Director’s Cut a decemberben bejelentett 2.0-s frissítésből nőtt ki. Ahogy egyre több dolgot raktak bele, úgy érezték, hogy már jóval többről van szó, mint egy sima update-ről, így elnevezték rendezői változatnak.

Kapunk majd egy teljesen új dungeont, friss sztoriszálat és ellenfeleket, mesterszintű felszereléseket, törpe fegyvereket. Változik a motor, a játék jobban fut és stabilabb lesz. Szépül a látványvilág, érkezik néhány karakterportré, és finomhangolják az egyensúlyt a csaták, a gazdaság, és a képességek terén is. Szűrési lehetőség jár az inventory-hoz, kikerülhetjük a fejtörőket, ha nem vagyunk rájuk kíváncsiak, és még sok minden más is bekerülhet.

Az inXile tervei szerint a rendezői változat júniusra áll össze, a játék Mac-, és Linux-verziói csak ezután érkeznek meg.

Romantikus szerepjátékon dolgoznak a Furi alkotói

A The Game Bakers stúdió a 2016-os, emlékezetes és kemény kihívásokkal teli Furi után most egy romantikus co-op RPG-n dolgozik, melyhez nem kellenek majd villámgyors reflexek. A Haven témája a mindennapi szeretet és szerelem.

Egy szerelmespárt alakítunk, akik egy távoli bolygóra szöktek. Egyedül, vagy párosban is játszhatjuk helyi co-op segítségével. A munkálatok két éve folynak, a zenéért a Danger nevű muzsikus felel.

Túl sok további információt egyelőre nem tudni a Havenről azon kívül, hogy valószínűleg körökre osztott harcok lesznek benne, de steames oldala már van, és itt 2020-as megjelenés szerepel.

3D-s lesz a Technobabylon folytatása

A Wadjet Eye 13 éve készít, illetve ad ki régimódi kalandjátékokat, és ezek általában nagyon szórakoztatóak. Ilyen a Technocrat Games-féle, 2015-ös Technobabylon is, melynek cyberpunk világához számos helyről merítettek, mégis saját személyiséggel rendelkezik és tele van magával ragadó karakterekkel.

Most kiderült, hogy egy ideje már készül a folytatás, a Technobabylon: Birthright. A legnagyobb újdonság az lesz, hogy a grafika átmegy 3D-be, míg a korábbi Wadjet-címek mind 2D-sek voltak. Ahogy a cég vezetője, Dave Gilbert fogalmazott, nem biztos, hogy megmarad a 3D a jövőben is, de egyelőre kipróbálják a dolgot.

Csúszik John Romero Sigilje

A Doom 25. születésnapján bejelentett játék az Ultimate Doom negyedik epizódjának szellemi örököse. Eredetileg februárban jelent volna meg, de Romero a dobozos verziókkal kapcsolatos problémákra hivatkozva áprilisra csúsztatta a dátumot.

Két limitált változat készült, a Big Box és a Beast Box, az előbbi a játékot tartalmazza egy USB sticken néhány extrával, az utóbbi pedig hozzácsap még egy pólót, egy démonérmét, és Romero karóba húzott fejét. Egyébként már nem kaphatóak, de maga a Sigil ingyenesen lesz letölthető.

Százezer felett a Cultist Simulator-eladások

A Weather Factory ötletes és hangulatos játéka tavaly májusban jelent meg, egy okkult társaság vezetőjét alakítjuk benne. Sötét titkokba ütjük az orrunkat, megpróbáljuk elkerülni a rendőrséget, és felvásárolunk minden démoni könyvet.

Úgy tűnik, sikeresnek mondható az elmúlt időszak, hiszen a Steamen fogyott 85 200 példány mellett a GOG-on, a Humble Store-ban és az itch.io-n is kelendő volt a Cultist Simulator, így az eladások összesen nagyjából 105 ezer darabnál állnak, ami szép teljesítmény egy indie stúdiótól.

Félmillió példányt ehhez még hozzáadhatunk a Humble Monthly-ból, bár a fejlesztők ezek után nem kaptak pénzt a Humble-val kötött kiadói szerződés értelmében. Szerencsére ezzel is jól jártak: a csomag megjelenése utáni napon megduplázódtak az eladások, és a tendencia még mindig tart.

Jön az éles verziós Space Engineers

A Keen Software House játéka 2013 óta volt korai hozzáférésben a Steamen, és rengeteget fejlődött az évek során.

A felfedezhető bolygók, vagy a multiplayer mellett sokat dolgoztak az optimalizáción, az élmény csiszolásán és a hibajavításokon is, a teljes változattal pedig megérkezik a túlélőmód. A későbbi tervekben új szcenáriók és a játékosok által kért lehetőségek szerepelnek.

Ördögi számok a The Devil’s Calculatorban

A matematikai rejtvényjátékban az a feladatunk, hogy visszafelé oldjunk meg egyenleteket egy kísérteties számológépen, és elérjük a 666-os számot.

A rendes, megszokott formulákat démoni szimbólumokra cserélték, a cél eléréséhez logikára és némi algebrai tudásra lesz szükségünk.

A The Devil’s Calculator február 25-ig kevesebb, mint két euróba kerül a Steamen.

Rajzfilmen a Costume Quest

A Tim Schafer-féle Double Fine kalandjátéka 2011-ben jelent meg (a második részről írt tesztünket itt találjátok), hősei gyerekek, akik robot-, vagy egyszarvú-maskaráik erejét felhasználva magukat felnőtteknek álcázó szörnyekre vadásznak.

A rajzfilmváltozat az Amazon Prime Video szolgáltatásában érhető el március 8-tól. Annyi eltérés lesz a játéktól, hogy a jelmezek egy titokzatos boltból származnak, nem a képzelőerő teszi őket varázslatossá.

Videón a Far Cry New Dawn legjobb easter eggjei

A jól sikerült játék tele van utalásokkal, és a The Easter Egg Hunter nevű YouTube-csatorna neki is állt összegyűjteni őket.

Van itt minden: Sam Fisher cuccai a Splinter Cellből, a Far Cry 3-ból ismert Vaas érdekes verziója, néhány fotómód-póz más Ubisoft-játékokhoz, például az Assassin’s Creedhez, vagy egy rabbids-poszter. Jó móka lehetett megkeresni mindet…

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap