HP Reverb: új VR/AR headset 4K-s felbontással

Az új VR/AR headset az átlagfelhasználókat és az üzleti felhasználókat egyaránt meg akarja szólítani.

HP Reverb: új VR/AR headset 4K-s felbontással

A HP egy új VR Headsetet dobott piacra, amellyel nem csak a VR/AR rajongó felhasználókat, hanem az üzleti felhasználókat is szeretné célba venni. A HP Reverb VR Headset névre keresztelt újdonság éppen ezért kétféle kivitelben érkezik, amelyek között igazából csak minimális különbségek lesznek – később kitérünk rá, pontosan miről is van szó.

Galéria megnyitása

A Reverb VR Headset alapját két darab 2,89 hüvelykes képátlójú LCD kijelző adja, amelyek szemenként 2160 x 2160 pixeles natív felbontást nyújtanak, így a teljes képtér 4320 x 2160 pixeles. A 114 fokos látószöggel (FoV) rendelkező kijelzők 90 Hz-es képfrissítési ráta mellett működnek, így játékok vagy erőforrás-igényesebb alkalmazások futtatásakor felsőkategóriás videokártyára is szükség lesz. Maga a headset nem igényel külső érzékelőket, azaz inside-out-tracking rendszerű megoldásról van szó, ami a rajta található kamerák és érzékelők segítségével követi a felhasználó mozdulatait, valamint az őt körülvevő környezetet is ezekkel térképezi fel. A 6 szabadságfokkal (6DoF) működő rendszerhez Bluetooth kapcsolatot használó vezérlőket mellékel a gyártó, amelyek már össze vannak hangolva az adott VR Headsettel, így a beüzemelés gyerekjáték lesz. A kiterjesztett valóságra támaszkodó alkalmazások a két előlapi kamerán keresztül „láthatják” majd a felhasználó előtt lévő környezetet, a térhangzásról pedig beépített headset gondoskodik.

Galéria megnyitása

Annak érdekében, hogy az új VR/AR headset használata még kényelmesebb lehessen, egyedi fejpánt-rendszert fejlesztettek hozzá, ami szabadon állítható, valamint arról is gondoskodik, hogy a terméket stabilan rögzítse, így az nem fog előre bukva leesni a felhasználó fejéről.

Galéria megnyitása

A HP Reverb használatához egy DisplayPort 1.3-as videó kimenettel ellátott PC-re lesz szükség, ami elegendő grafikai teljesítményt biztosít a 4320 x 2160 pixeles felbontás és a 90 Hz-es képfrissítési ráta zökkenőmentes kiszolgálásához. Az újdonság a HP szerint tökéletesen kompatibilis a vállalat Z VR hátizsák-számítógépével, ám egyes alkalmazásokhoz várhatóan nem lesz elég az általa nyújtott teljesítmény, így felsőkategóriás videokártyával felszerelt gamer PC-re, illetve munkaállomásra is szükség lehet, ha a helyzet indokolja.

Galéria megnyitása

Az átlagfelhasználóknak és az üzleti felhasználóknak szánt termék tökéletesen képes együttműködni a Windows Mixed Reality, illetve a SteamVR alkalmazásokkal és játékokkal. A két változat között lényegében csak annyi lesz a különbség, hogy az üzleti felhasználásra szánt Pro modell mellé 0,6 méternyi kábelt rejt a csomag, ami a HP Z VR BackPack PC használatához kell majd, plusz az arcra simuló párnázás kivehető és mosható lesz – utóbbi azért fontos, mert az üzleti modelleket nagyobb eséllyel használhatják többen, így a higiénia fontos.

A HP tervei szerint a Reverb VR/AR headset április végén kerül az üzletek polcaira. Az átlagfelhasználóknak szánt változat 599 dollárba kerül, az üzleti felhasználóknak készített Pro kiadás árát azonban még nem árulták el. Mindkét változatra egy év jótállást vállal a cég, a Pro modellhez pedig kiegészítő csomagok is elérhetőek lesznek.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap