Hogwarts Legacy néven jelentették be a fantasztikusan kinéző új Harry Potter-játékot

De a főszereplő nem Harry Potter lesz. Távolról sem.

Hogwarts Legacy néven jelentették be a fantasztikusan kinéző új Harry Potter-játékot

Legelőször 2018-ban bukkantak fel pletykák azzal kapcsolatban, hogy a Warner Bros. valamelyik stúdiója nagyon dolgozik egy AAA-kategóriás, nagy költségvetésű Harry Potter-játékon. Egy ideig még azt is lehetett gyanítani, hogy ez a bizonyos stúdió a Rocksteady, azonban most már biztosan tudjuk, hogy nem ez a helyzet.

A fejlesztésért az Avalanche Software a felelős, ami nem összetévesztendő a Just Cause-játékokat készítő svéd Avalanche stúdióval. Ez az Avalanche ugyanis az a stúdió, ami korábban a Disney tulajdonában tíz évig leginkább különböző toy-to-life játékokat készített, a legnagyobb alkotásuk pedig kétségtelenül a Disney Infinity volt.

Miután a toy-to-life játékok piacának leáldozott, a Disney teljes kiszállt a játékiparból és bezárta az összes stúdióját. Ekkor vette meg a Warner Bros. az Avalanche Software-t, majd 2017-ben újranyitotta az eredeti vezetőséggel, és körülbelül azóta tevékenykednek a most Hogwarts Legacy néven bejelentett anyagon a Harry Potter univerzumában.

Akárhogy is, a játék főszereplője nem Harry Potter lesz, ugyanis az 1800-as évek Roxfortjában járunk - mondjuk néhány szereplő már ekkor is vidáman tengette életét a varázslóiskolában, tehát ismerősökkel azért összefuthatunk majd.

A játékos egy tehetséges diákot alakít majd, akinek a kezében van a kulcs egy ősi titok megfejtéséhez, amivel meg lehet menteni a varázslóvilágot az elpusztulástól - úgy látszik, ez a pusztulásos dolog rendszeresen megtörténik arrafelé.

A fejlesztők hangsúlyozzák, hogy az új konzolok lehetőségei rengeteget számítanak, és a világ láthatóan alaposan épít a folyamatosan alakuló geometriára. Úgy tűnik, hogy a PS5-ös előzetesben bizonyos helyeken szépen használják a sugárkövetést is. Ezen kívül az előzetesen feltűnik egy rakás félelmetes szörny is, és alapvetően úgy tűnik, hogy egy akcióorientált TPS-sel lesz dolgunk, talán néhány szerepjátékos elemmel.

A megjelenésre 2021 őszén lehet számítani PS5, PS4, Xbox Series X|S, Xbox One és PC platformokon.

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap