Hatalmas CPU hűtő a SilentiumPC-től

A Grandis XE1236 minden modern processzorfoglalattal kompatibilis, 120 milliméteres ventilátorból pedig akár három is elfér rajta.

Hatalmas CPU hűtő a SilentiumPC-től

A lengyel SilentiumPC szakemberei elkészültek a vállalat legfrissebb univerzális processzorhűtőjével, ami túlzás nélkül hatalmasra sikeredett. A stílusosan csak Grandis XE1236 típusjelzéssel ellátott újdonság 130 x 105 x 158 milliméteres mérettel bír, tömege pedig 1160 gramm, ami igencsak tekintélyt parancsoló érték.

Az univerzális processzorhűtő rézből készített talpazatán összesen hat darab "U" alakú hőcső halad át, amelyek mindannyian 6 milliméteres átmérővel rendelkeznek. A hőcsövek két különálló hűtőtömbhöz szállítják az adott processzor által termelt hőt. A kellő légáramlásról két darab ventilátor gondoskodik.

A 120 milliméteres átmérőjű légkeverők egyformák: mindkettő GF12025-ös típusjelzéssel érkezik. A PWM támogatással is ellátott ventilátorok a percenkénti 500-as és 1500-as közötti fordulatszám-tartományban üzemelnek, maximális zajszintjük pedig 21 dB(A), ami nem hangzik rosszul. A légkeverők 55 CFM maximális léghozammal büszkélkednek, várható élettartamuk pedig nagyjából 50 000 üzemórára tehető. Extra, hogy a dobozban található plusz rögzítőknek köszönhetően egy harmadik 120 milliméteres ventilátor is felszerelhető a termékre, így tovább javítható az amúgy sem túl szerény hűtőteljesítmény.

A Grandis XE1236 minden modern processzorfoglalatra felszerelhető, vagyis a termék az AMD Socket AM2/AM2+/AM3/AM3+/FM1/FM2/FM2+ processzorfoglalatai mellett az Intel LGA-775/1150/1155/1156/1366/2011-es processzorfoglalatait is támogatja.

Annak érdekében, hogy a processzor felülete és a processzorhűtő talpazata között a lehető leghatékonyabb lehessen a hőátadás hatásfoka, a gyártó némi Pactum PT-1-es hővezető pasztát is mellékel az újdonsághoz.

Az új processzorhűtő hamarosan elérhető lesz kereskedelmi forgalomban, ajánlott végfelhasználói ára pedig 35 euró magasságában helyezkedik majd el.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward