Hangüzenetek az Instagramon

Hangüzenetek az Instagramon

Az Instagram sokáig nem igazán foglalkozott a beépített üzenetküldővel, az elmúlt egy évben viszont elkezdtek szaporodni az újítások ezen a területen is. A vállalat valószínűleg látja azt, hogy egyre többen beszélgetnek az ismerőseikkel a képmegosztón belül a Direct felület révén, és ezt kihasználva szeretné megerősíteni a csevegő szekciót (is).

Ettől kezdve a felhasználóknak már arra is van lehetősége, hogy rövid hangüzeneteket küldjenek az ismerőseik számára. A hangüzenetek küldése egy olyan funkció, ami ma már szinte minden kommunikációs szolgáltatásnak a része, és most már a Direct esetében sem kell erről lemondani. Ezt az újítást egyébként már hónapok óta tesztelte az Instagram egy szűk közösség bevonásával, mostantól pedig világszerte mindenki számára elérhető az Android és az iOS operációs rendszer esetében is.

A hangüzenetek küldése nagyon egyszerűen működik. Meg kell nyitni bármelyik csevegést a Directen belül, és ha ez megvan, akkor a mikrofon gombját kell keresni a szövegmező jobb oldalán, a kép beillesztésére szolgáló gomb mellett. A mikrofont egészen addig lenyomva kell tartani, amíg a hangüzenetet teljesen felmondja az ember, a küldéshez pedig csak el kell engedni, és ez automatikusan megtörténik. Ha nem sikerült jól a hangüzenet, akkor a kukára kell a felhasználónak húznia az ujját – a kijelző folyamatos érintése mellett –, ha pedig nem akarja végig lenyomva tartani a mikrofont, akkor egy felfelé húzással a lakatot kell megérinteni. Ha ez megvan, onnantól folyamatosan veszi majd a mobil a környezeti hangokat, és a küldéshez meg kell bökni a szövegmező jobb szélén látható nyilat. Összesen egy perc hosszúra nyúlhat egyetlen hangfelvétel, sajnos egyelőre arra nincs lehetőség, hogy a küldés előtt visszahallgassa a felhasználó az üzenetét.

Galéria megnyitása

Korábban egyébként olyan híreket is lehetett hallani, hogy az Instagram leválasztja majd a Direct felületet a főalkalmazásról, és külön is telepíthető lesz a csevegő. Ez mostanáig nem valósult meg, de egyáltalán nem kizárt, hogy idővel tényleg meglépi majd a vállalat ezt is, ahogy a Facebook kiemelte a Messengert évekkel ezelőtt.

Az Instagram a hangüzenet funkciót szerveroldalon aktiválta, szóval nem kell az alkalmazás legfrissebb kiadást telepíteni a használatához. Azt viszont nem lehet tudni, hogy mióta lapul ez benne a programban.

Instagram: iOS | Android

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap