Shop menü

HAMAROSAN HOLOGRAMOS OLDALLAPOKKAL DOBHATJUK FEL SZÁMÍTÓGÉPHÁZUNK MEGJELENÉSÉT

Az új kiegészítő tavaly még komplett számítógépház részeként mutatkozott be, azóta viszont változott a terv, így különálló kiegészítőként is elérhetőek lesznek a különleges szettek.
Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
Hamarosan hologramos oldallapokkal dobhatjuk fel számítógépházunk megjelenését

A számítógépházak piacán az elmúlt évek folyamán több érdekes megoldást is láthattunk arra, hogy a belsőt még különlegesebbé, még figyelemfelkeltőbbé, és még izgalmasabbá varázsolhassuk. Az RGB LED világítással kezdődött a móka, majd megérkeztek a különböző kijelzők, amelyek a processzor folyadékhűtő blokkjára, a videokártyára, vagy éppen egyéb helyekre kerültek, ám a jelek szerint már meg is van a következő újítás, ami nem más, mint a hologram.

Igazából már az elmúlt év folyamán is láthattunk ilyen megoldást, de akkoriban a Showcase PC illetékesei még komplett számítógépházakban gondolkodtak, amelyek részeként érkeztek a tetőlapba vagy az oldallapba integrált hologramos „kijelzők”. A jelek szerint úgy látták, nagyobb sikereket érhetnek el, ha komplett számítógépházak helyett inkább csak az újítást kínálják a piacon, az ugyanis több felhasználó szívét dobogtathatja meg, mint az egyedi tervezésű számítógépházak, amelyek nem tetszenek mindenkinek.

Galéria megnyitása

Az idén már Showcase Hologram néven jelentkező vállalat két különleges kiegészítővel rukkolt elő, amelyek mindketten ugyanazt nyújtják, csak eltérő méretben: oldallapra szerelhető hologram panelekről van szó. A nagyobbik Hologram Side Panel lényegében a meglévő akril vagy edzett üveg oldallap helyére szerelhető, már amennyiben a mérete megfelel, és a meglévő panelt is könnyedén le lehet szerelni.

A terméket a meglévő oldalablak elé is helyezhetjük a mágneses rögzítés jóvoltából, így a ház oldalából lényegében kiemelkedik majd a hologramos panel. Maga a szerkezet tartalmaz mindent, amire csak szükség van: a forgó mechanizmust, ami a hologramot kirajzolja, a működéshez szükséges elektronikát, illetve az USB portot, amivel gondoskodhatunk az adatátvitelről és a tápellátásról.

Galéria megnyitása

A második panel már kisebb kivitelben érkezik és nem a számítógépházon kívül, hanem belül, az oldalablak mögött foglalhat helyet. Ez is ugyanazt a mechanizmust és technológiát veti be, mindössze kisebb kivitelben érkezik. A működéshez ebben az esetben is USB portra van szükség, a „kijelző” pedig nemcsak képeket, hanem animációkat is megjeleníthet, ezeket mobilappon keresztül is feltölthetjük. A készítők szerint a fekete pixeleket áttetszőként értelmezi a rendszer, azaz a fekete háttér előtt lévő tárgy vagy alak önmagában, háttér nélkül jelenik meg.

Galéria megnyitása

A különálló kiegészítőként forgalomba kerülő holografikus oldallapok várhatóan az év második vagy harmadik negyedévében jelenhetnek meg kereskedelmi forgalomban. A kisebb verzió 149 dollárba, a nagyobbik 199 dollárba kerül majd. A tervek szerint egyéb hologram készletek is készülnek, például képkeretbe épített megoldások, sőt, még viselhető hologram készlet is érkezik a nem is oly távoli jövőben.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére