Gendersemleges lesz a Call of Duty: Black Ops - Cold War

Szupernek tűnik a játék, de az új konzolokra készült változatoknál oda kell figyelni.

Gendersemleges lesz a Call of Duty: Black Ops - Cold War

Az Activision által elhintett dátumnak megfelelően végre hivatalosan is bemutatkozott a Call of Duty: Black Ops - Cold War, vagyis a sorozat új része, ami ezúttal a hidegháború alatt játszódik. Habár a történet ugrik egy kicsit az időben, alapvetően a Treyarch 2010-es játékának folytatására számíthatunk, így tehát Alex Mason, Jason Hudson és Frank Woods is újra feltűnik majd.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a Cold War fejlesztése alatt problémák léptek fel, így a Treyarch kénytelen volt átvenni a munkát félúton a Raven / Sledgehammer párosától, azonban úgy tudni, hogy a kampány jelentős része még így is a Raven munkája, és a jelenlegi hírek szerint hosszabb lehet, mint bármikor korábban.

Az egyik újdonság a karakterkészítő lesz, aminek nem is az a legfontosabb funkciója, hogy a játékos kapjon egyfajta szerepjátékos elemet, hanem hogy tudja garantálni a gender-neutrális főszereplőt. Ennek megfelelően a sztoriban alapvetően egy főszereplőt testesítünk meg (nem ugrálunk majd karakterről karakterre), aki lehet férfi, nő és egyéb is.

A hivatalos leírás szerint módosíthatjuk majd a bőrszínünket, a nemünket, a születési helyünket és a katonai hátterünket, és persze azt is, hogy milyen gender szerint szólítsanak minket a játékban (itt jön be az angolban használatos he / she / they). Néhány olyan dolgot is választhatunk majd, amik a játékmenetre is hatással lesznek. Itt nagyjából kisebb perkekre kell gondolni: gyorsabb célra tartás, hosszabb sprintelés és hasonlók.

A helyszíneket tekintve szintén változatosnak tűnik a felhozatal, hiszen Vietnam, Berlin, Törökország, a Közel-Kelet és a szovjet KGB-bázis már biztosan ott lesz a történetben. Megbízható források arról számoltak be, hogy a kampány során nagyobb mozgásterünk lesz, többféle útvonalat és megoldási módot is választhatunk majd, és akár a dialógusok és apróbb történeti szálak is módosulhatnak a cselekedeteinknek köszönhetően.

Milyen csomagok jönnek és milyen konzolra?

Jelenleg azt is biztosan tudjuk már, hogy a Cold Warban lesz hagyományos egyjátékos kampány, multiplayer, zombis, valamint a Warzone is tovább bővül. Az utóbbival kapcsolatban az Activision arról beszélt, hogy megosztott lesz az előrehaladás, közös battle pass-rendszerrel. Úgy tűnik tehát, hogy a kiadó nem szeretné feldarabolni a battle royale-játékot, legalábbis biztosan nem évente, hiszen azzal végső soron a saját közönségének tenne rosszat.

Ennél azonban érdekesebb, hogy a különböző csomagok nem egyformán lesznek frissíthetők a next-gen változatokra, és úgy tűnik, hogy itt a PlayStation előnyt élvez. Jelenleg a hivatalos leírás alapján azt tudni, hogy a next-gen változatokban jobb lesz a grafika, kapunk ray-tracing effektusokat, és magasabb lesz a framerate is. Mivel a Call of Duty eddig is 60 fps-sel futott konzolokon, ez alapján arra lehet következtetni (és belsős források is ezt erősítik meg), hogy a Cold War már 120fps-sel fut majd (legalábbis bizonyos játékmódokban) PS5-ön és Xbox Series X-en. 

Digital Standard Edition

Elérhető lesz PS4-en, Xbox One- on és PC-n (Battle.net). Ez a mezei kiadás, és a szokásoknak megfelelően 59,99 dollárba kerül majd, és mint PlayStationön mind Xboxon frissíthető lesz a next-gen változatokra további 10 dollárért.

Ha ezt nem lépjük meg, a Cold War akkor is működni fog PS5-ön és Xbox Series X-en, csak a visszafelé kompatibilitás használatával, így a next-gen újdonságokról le kell mondanunk. 

Physical Standard Edition

Ez a hagyományos dobozos kiadás, és az érdekességek itt jönnek. A PlayStationre megvett változat ugyanis frissíthető lesz a PS Store-on keresztül 10 dollárért a next-gen verzióra, az Xbox-változat viszont nem.

Viszont ha PS5-ön a frissítést választjuk, és ezzel tulajdonképpen a digitális kiadásra váltunk, akkor is bent kell lennie a meghajtóban az eredeti lemeznek. Ez a változat szintén 59,99 dollárba kerül majd (plusz PS5-ön ugyebár a 10 dollár, ha frissíteni szeretnénk).

Galéria megnyitása

Next-Gen Physical Standard Edition

Ez a dobozos next-gen verzió, ami már önmagában 69,99 dollárba került majd. Ennek megfelelően a Sony részéről PlayStation 5-ön lesz játszható, és mivel lemez kell hozzá, nem működik majd a meghajtó nélküli konzolon. Fontos kiemelni, hogy ez a változat nem fog működni PS4-en!

Amennyiben ebből a változatból Xboxra vásárolunk be, úgy futtathatjuk a játékot sima Xbox One-konzolokon és Xbox Series X-en is. Mivel mindegyik Xbox-konzolban van jelenleg lemezmeghajtó, így ez itt nem probléma.

Digital Cross-Gen Bundle

Ez pedig a digitális "minden az egyben kiadás". Ugyanúgy 69,99 dollárba kerül majd, mint a dobozos verzió, és ha ezt vásároljuk meg, akkor mind a Sony mind a Microsoft konzoljain megkapjuk a jelenlegi generációs és új generációs változatokat, attól függően, hogy melyik konzolon nyomulunk.

Digital Ultimate Edition

Ha ezt vásároljuk meg, akkor (nyilván digitálisan) megkapjuk a játékot PS4-re, PS5-re, Xbox One-konzolokra, Xbox Series X-re és PC-re (Battle.net).

Ezen kívül fontos megemlíteni, hogy itt csak a kompatibilitást is a frissítési lehetőségeket emeltük ki, de emellett a különböző csomagokhoz járnak extrák, amikről bővebben jelenleg a hivatalos oldalon lehet tájékozódni.

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap