Frissült a Lenovo Yoga sorozata, jönnek az új ThinkPad-ek

A Lenovo újdonságai Broadwell-U sorozatú processzorral érkeznek, de néhány egyéb újításra, sőt, friss modellek érkezésére is számíthatunk.

Frissült a Lenovo Yoga sorozata, jönnek az új ThinkPad-ek

Jönnek az új, illetve frissített Lenovo Yogák

A Lenovo Yoga sorozatának legújabb tagja tavaly októberben mutatkozott be a Yoga 3 Pro személyében. Az újdonság Core M alapú processzorral és meglehetősen egyedi, fém óraszíjra emlékeztető zsanérral hívta fel magára a figyelmet. A CES alkalmával a gyártó bejelentette, a teljes Yoga sorozat megkapja a friss, ötödik generációs Intel Broadwell SoC egységeket, plusz új modellek is érkeznek. Ezzel együtt a ThinkPad Yoga sem marad ki a sorból, ugyanis ez a modell is átesik a szükséges frissítésen, az új Yoga Tablet 2 pedig AnyPen technológiájával kavarja fel az állóvizet.

Kezdjük is a sort utóbbival, azaz a Yoga Tablet 2-vel. Ez a windowsos tábla Lenovo Yoga zsanérral érkezik, ami ezúttal a szokásosnál kisebb lett, de az általa kínált extra hely elég arra, hogy a termék sokkal nagyobb kapacitású akkumulátort alkalmazhasson, mint az egyébként lehetséges lenne. A támaszték jóvoltából négyféle üzemmódban használható az újdonság, amely egyébként Intel Atom alapokon nyugszik. A Yoga Tablet 2 egy nyolchüvelykes képátlójú, 1080p-s felbontás mellett üzemelő érintőkijelzőt kapott, a lehető legjobb hangzásról pedig Dolby támogatással ellátott, előre néző sztereó audió rendszer gondoskodik. A termék a zsanérban található extra akkumulátor-tárnak köszönhetően akár 15 órán át is üzemelhet egyetlen teljes akkumulátortöltéssel.

Érdekesség, hogy a Yoga Tablet 2 AnyPen technológiával érkezik, azaz gyakorlatilag bármilyen tollal vagy ceruzával írhatunk és rajzolhatunk a kijelzőn, amennyiben a kiszemelt eszköz hegyének van elektromos-vezetőképessége. A Yoga Tablet 2 még ebben a hónapban elérhetővé válik kereskedelmi forgalomban, alapára pedig 299 dollár lesz.

A sorban a következő a Yoga 3-as notebook, amelynek kijelzője 360 fokban elforgatható, zsanérja azonban a költséghatékonyság miatt már nem hasonlít a fém óraszíjakra. A sorozat 11 hüvelykes tagja Broadwell-U opciókkal frissült, plusz ezzel együtt érkezett egy 14 hüvelykes modell is, amihez akár Core i7-es sorozatú Broadwell-U processzor is kérhető. Az érintőkijelzők minden esetben 1080p-s felbontással üzemelnek, plusz a 802.11ac WiFi támogatás is alapvető szolgáltatás lett. A háttérvilágítással ellátott billentyűzetet alkalmazó újdonságok nagyjából 18,3 milliméteres vastagsággal büszkélkednek, zsanérjuk pedig szintén frissült, így könnyebben nyithatóak és 180 fokra nyitva akár az asztalon is elterülhetnek, teljesen sík módban. Az új Yoga noteszgépek Wave hangszórókkal érkeznek, amelyeket a rendszer automatikusan az aktuális üzemmódnak megfelelően állít be, mindegy, hogy a terméket tábla, állvány, sátor vagy laptop módban használjuk-e. Ezzel együtt néhány extra szín-opció is bekerült a repertoárba, így az új Yoga noteszek fekete, fehér, narancs és ezüst kivitelben egyaránt elérhetőek.

A Yoga 3 11 hüvelykes kiadása 799 dolláros, a 14 hüvelykes változat pedig 979 dolláros alapáron válik elérhetővé, méghozzá márciustól kezdve.

A vállalat természetesen az üzleti felhasználókra is gondolt: őket a ThinkPad Yoga modell veszi célba. Míg 2014 folyamán csak egy 12,5 hüvelykes modell állt rendelkezésre, addig idén két újabb taggal, egy 14 és egy 15 hüvelykes példánnyal bővül a kínálat. A 15 hüvelykes Yoga extraként opcionális Intel RealSense 3D-s kamerarendszerrel is elérhető lesz, sőt, egyes modellekhez aktív érintőtoll is jár, ami használaton kívül az adott készülék házában, az erre a célra kialakított helyen tárolható.

A legfrissebb ThinkPad Yoga modellek mindannyian ötödik generációs Intel Broadwell-U SoC egységeket kapnak, gyengébb Broadwell-Y processzorokkal abszolút nem lesznek elérhetőek. A Yoga ThinkPad sorozat tagjai májusban teszik tiszteletüket a piacon, alapáruk pedig 1199 dollár lesz.

Jönnek a friss ThinkPad sorozatú noteszgépek is

A frissített ThinkPad noteszgépek közül a legérdekesebb az új ThinkPad X1 lesz, amiről korábbi hírünkben már írtunk. Rajta kívül a Thinkpat E, L, T és X sorozatú tagjai is megkapják az új, ötödik generációs Intel Broadwell processzorokat. A friss notebookok elődeiknél picivel kompaktabbak és könnyebbek lesznek, de igazán komoly tűzijátékra nem számíthatunk velük kapcsolatban – ha csak nem arra, hogy az egyes példányoknál bővül az SSD opciók köre, méghozzá nagyobb adattároló kapacitású modellekkel. Az egyetlen igazán fontos újítás a T550-es modellt érinti, amelynek friss kiadása opcionálisan akár 3K-s, azaz 2880 x 2160 pixeles natív felbontású kijelzővel is elérhető lesz, csak úgy, mint a korábban bemutatott W550s.

A frissítés a T550, T450s, E550, E450, L450 és X250-es modelleket érinti, amelyek legújabb kiadásai várhatóan még ebben a negyedévben elérhetővé válnak kereskedelmi forgalomban. Az újdonságok várható végfelhasználói árai egyelőre nem ismertek.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward