Frissült a Lenovo ThinkPad 10

Az üzleti felhasználókat célzó újdonság vonzó paraméterekkel próbál szerencsét a piacon.

Frissült a Lenovo ThinkPad 10

A Lenovo Tech Day alkalmával lehullott a lepel a ThinkPad 10-es tábla frissített kiadásáról. Az új tábla kétféle SoC egységgel kerül az üzletek polcaira, de rendszermemória és adattároló kapacitás tekintetében is lesz némi választék.

A ThinkPad 10 első generációs kiadása nagyjából egy éve mutatkozott be, így a vállalat időszerűnek látta, hogy eszközöljön egy kis ráncfelvarrást. A második generációs ThinkPad 10 rengeteg téren hasonlít majd elődjére. A kijelző például változatlan, maradt a 10,1 hüvelykes átmérő, az IPS panel, és a 16:10-es képarány (1920x1200-as felbontással).

A SoC szerepét ezúttal 14 nm-es csíkszélességgel készülő Cherry Trail példányok töltik be, méghozzá az x5-Z8500-as és az x7-Z8700-as modell. A háttértár választásunktól függően 64 GB-nyi vagy 128 GB-nyi eMMC alapú NAND Flash lehet, rendszermemóriából pedig 2- vagy 4 GB-nyi LPDDR3-as RAM áll rendelkezésre. Az akkumulátoros üzemidő a frissítés hatására sem változott: a 32 wattórás beépített energiaforrás egyetlen teljes akkumulátortöltés hatására nagyjából tízórányi üzemidőre lesz elég.

Mivel a ThinkPad 10 főként az üzleti felhasználókat célozza meg, így számos extra is helyet kap rajta: ilyen az opcionális dTPM adattitkosítás, az ujjlenyomat-olvasó, illetve a Smart Card olvasó is. A Lenovo még lézeres gravírozót, illetve eszközjelölőt is készít a termékhez, amelyeknek leginkább a raktárkészlet-felügyelettel foglalkozó cégek örülhetnek. Emellett egyéb kiegészítők is érkeznek a termékhez: ilyen a Folio Keyboard, az Ultrabook Keyboard, a QuickShot Cover, a Tablet Dock és a Protector Case is – hogy csak néhányat említsünk.

A ThinkPad 10 várhatóan előtelepített Windows 10 operációs rendszerrel kerül az üzletek polcaira, a tervezett rajt időpontja pedig valamikor augusztusban lesz – jóval a Windows 10 hivatalos rajtja után, amelyre egyébként júliusban kerülhet sor. A ThinkPad 10 alapkiadása 549 dollárba kerül majd, azaz 50 dollárral kedvezőbb induló árat kap, mint elődje.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward