Friss Intel mikrokódok Spectre 4 ellen

Friss Intel mikrokódok Spectre 4 ellen

Az Intel, illetve az iparág többi szereplője január óta küzd a Spectre bug ellen, amelynek több variánsa is támadja a spekulatív végrehajtással dolgozó modern processzorokat. A vállalat korábban már több központi egységhez is kiadott friss mikrokódokat, amelyek segítenek a Spectre bug elleni védekezésben – pontosabban csak csökkentik a támadási felületet, ugyanis az eddig még nem ismert új implementációk ellen ezek sem védenek 100%-osan.

A mikrokód frissítések folyamatosan készülnek, így mára már egészen a Westmere generációig visszamenőleg állnak rendelkezésre, igaz, a Westmere, a Lynnfield és a Nehalem esetében ezek még csak béta státuszban érhetőek el. Az újabb processzorok már végleges státuszú frissítést kapnak – a Sandy Bridge sorozattól felfelé. A friss mikrokódok a májusban napvilágot látott Spectre 4-es variáns ellen készültek, és minden bizonnyal a Spectre 3a ellen is tartalmaznak némi védelmet. Az Intel már elérhetővé tette a fájlokat az alaplapgyártó partnerek számára, így a friss BIOS-ok is hamarosan megérkeznek, de csak a Nehalem sorozattól felfelé, az újabb Intel platformokhoz.

Arról nem esett szó, hogy a javítások hatására számítani kell-e ismételt teljesítmény-csökkenésre. A korábbi beszámolók szerint csak minimális lassulást okoznak a javítások az átlagfelhasználói terhelésformák esetében, de egyes weboldalak, amelyek JavaScript kódot használnak, akár 10%-kal is lassabbak lehetnek. Cserébe viszont javul a rendszer biztonsága. A friss mikrokódok UEFI Firmware-ek formájában válnak elérhetővé az elkövetkező hetek folyamán a különböző alaplapgyártók hivatalos weboldalain.

Neked ajánljuk

Kiemelt
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward