Friss információk az összehajtható Microsoft Surface eszközről

A különleges termék számára az LG szállíthatja a megjelenítőt, és a Microsoft arra számít, hogy egy teljesen új kategóriát teremt vele.

Friss információk az összehajtható Microsoft Surface eszközről

A Microsoft a pletykák szerint meglehetősen régóta, több mint 2 éve dolgozik egy olyan eszközön, ami elmoshatja a határvonalat az okostelefonok és a személyi számítógépek között. Az Andromeda néven futó projektről ezúttal a The Verge számolt be egy frissen kiszivárgott e-mailre hivatkozva.

Állítólag olyan zsebre rakható eszközön dolgozik a redmondi alakulat, amit szét lehet majd hajtani egyetlen nagyméretű készülékké, de ha nincs szükség az egybefüggő felületre, akkor pillanatok alatt összehajtható mobillá. Az Andromeda projekt végterméke egy Surface szériás készülék lesz, melyet minden eddigi megoldásnál könnyebben és kényelmesebben lehet majd hordozni, miközben nagyon sokoldalúan használható. Az újdonság egyértelműen egy teljesen friss kategóriát teremthet.

Galéria megnyitása
A Microsoft egyik szabadalma.

„Ez egy új, zsebre tehető Surface eszközformátum, amely innovatív új hardveres és szoftveres megoldásokat hoz magával, hogy egy valóban személyes és sokoldalú számítástechnikai élményt hozzon létre” – így írja le a Microsoft a készüléket a belsős levélben. A The Verge megkereste a redmondiakat az Andromedával kapcsolatban, de nem meglepő módon nem szerettek volna nyilatkozni az ügyben, szóval hivatalosan továbbra sem nyert megerősítést, hogy a Microsoft egy ilyen különleges terméken munkálkodik. A Surface családban ideális helye lehet ennek a masinának, hiszen korábban a Surface Pro (és a Surface RT) is azzal a céllal jött létre, hogy kettő különbözőnek tekintet kategóriát vegyítsen. (A cél a táblagépek és a noteszgépek szegmensének összemosása volt akkor). Az Andromeda esetében persze már sokkal nagyobb fába vágta a fejszéjét a cég.

Galéria megnyitása
Ilyen módon nyílhat majd a zsanér.

A továbbra is nagy titokban fejlesztett eszköz a jelenlegi információnk szerint elképzelhető, hogy egy olyan speciális zsanért fog kapni, ami lehetővé teszi majd a gép kifordítását is, nemcsak a teljesen síkba nyitását. A készüléken a Windows 10 operációs rendszer fog futni, ami szoftveresen lehetőséget biztosíthat majd arra, hogy minden nyitási állapotban más – funkcionálisan a legideálisabb – grafikus felületet nyújtsanak az alkalmazások. A fejlesztők változatos felhasználási lehetőségekkel élhetnek az új formátum esetében. Az Andromedánál kiemelten fontos szerepe lesz az érintőceruzás beviteli lehetőségnek is, ilyen kiegészítővel is számolni kell.

Galéria megnyitása
David Breyer koncepciója az Andromedára.

A Microsoft állítólag a működő prototípusokat ARM rendszerchippel alkotta meg, ami értelemszerűen ideális választás lehet a végtermék számára is. A Qualcomm egyre komolyabban veszi a Windows 10-re irányuló fejlesztéseket. A Snapdragon 845-ből már létrehozott egy emelt órajeles változatot is a noteszgépek számára Snapdragon 850 néven, és elvileg már úton van a Snapdragon 1000, ami az eddigi információink alapján sokkal erősebb lehet, mint az aktuális Snapdragonok.

Az Andromeda számára az LG Display szállíthatja a kijelzőt. Erre maga Panos Panay, a Microsoft termékigazgatója tett utalást a napokban. A szakember egy olyan képet publikált a Twitteren, ami egy szétnyitható képkeretet ábrázol egy zsanéros nyitószerkezettel. A mellé írt szövegben pedig köszönetet mond az LG Display-nek, no persze nem a hajlékony OLED panelért, hanem a karikatúráért, melyet a kinyitható keretbe tett.

Kíváncsian várjuk, hogy a Microsoft mikor készülhet el a különleges termékkel. Amennyiben elsőként akar hajlékony kijelzős szerkezettel előrukkolni a redmondi alakulat, nem árt, ha belehúz, mert bár más témakörben, nem a Windows 10 rendszerrel, de a mobilgyártók egy része is hasonló konfiguráción dolgozik.

Neked ajánljuk

Kiemelt
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward