Folyadékhűtő-blokkot készített az RX 5700-hez a Raijintek

Az újdonság teljes egészében lefedi majd a nyomtatott áramkört, így elvileg nem lesznek hűtés nélkül maradó pontok.

Folyadékhűtő-blokkot készített az RX 5700-hez a Raijintek

A Raijintek az utóbbi időben egyre nagyobb figyelmet szentel a folyadékhűtős kiegészítőknek. És a vállalat most egy AMD Radeon számára készített ilyen blokkot, miután korábban az Nvidia RTX 2080 Ti számára mutatott be egy nagyon hasonló megoldást. A Samos NV2080Ti RBW nagyon jól sikerült, és az ott szerzett tapasztalatokat a vállalat már felhasználhatta a Samos AD5700 RBW tervezése során.

Mivel ez egy rendkívül aprólékosan és pontosan megszabott hűtőblokk, ezért azt rögtön az elején le kell szögezni, hogy egyáltalán nem mindegy, milyen Radeon RX 5700 kerül alá. A Raijintek tervezői a referencia kialakítású nyomtatott áramkört vették alapul, és a Radeon RX 5700 XT-vel is lehet ezt használni a szimpla RX 5700 mellett. Szerencsére számos gyártónak (pl. ASUS, Sapphire, MSI, PowerColor, ASRock) a kínálatában van olyan modell, amire passzolni fog ez a kiegészítő.

Galéria megnyitása

A blokk alapjának a Raijintek szakemberei nikkel bevonattal ellátott rezet használtak, ami kiválóan adja majd át a hőt a kulcsfontosságú pontokon a grafikuskártya felületén. A vállalat külön kiemelte, hogy közvetlenül hűtött a GPU mellett a VRAM és a VRM területe is, ráadásul a GPU felett egy 0,5 milliméteres mikrocsatornás dizájn figyelhető meg, ami elvileg különösen jó hűtési jellemzővel bír.

A blokk, folyadékot tartalmazó része, áttetsző lett és akrilból készült, ennek a tetejére került még egy fém felület, aminek igazából a hűtés szempontjából nincs feladata, csak a dizájnhoz járul hozzá. És meg kell még itt említeni azt, hogy egy alumíniumból készült és feketésre „pingált” hátlap is része a Samos AD5700 RBW-nek.

Galéria megnyitása

A blokkba a folyadékot szállító csövek G1/4 colos csatlakozón keresztül kapcsolódhatnak. A Raijintek a felső lemezen pontosan jelzi, hogy a ki- és a bemeneti csöveket hova kell csatlakoztatni a megfelelő működés érdekében. A mindössze 12 milliméter vastag akrilréteg esetében a tervezők arról is gondoskodtak, hogy legyen RGB világítás, szóval a gépházban ragyogni fog a folyadékhűtéses RX 5700/RX 5700 XT. Összesen 21 LED lett elhelyezve a terméken. Ennek a vezérlésére 3 pines ARGB csatlakozó szolgál, ami megfelel a szabványnak, így bármilyen alaplapra csatlakoztatható.

Galéria megnyitása

A Samos AD5700 RBW mindennel együtt 910 grammot nyom, a folyadékkal is feltöltve pedig kb. 1,3 kg-mal kell számolni, ami elsőre soknak tűnhet, de igazából a hatalmas léghűtéses rendszerek esetenként ennél többet is nyomhatnak. Azt nem közölte a vállalat, hogy a termékkel együtt mennyire lesz magas az AMD Radeon RX 5700 szériás kártya, de valószínűleg el fog férni a legtöbb házban gond nélkül, azt pedig megtudhattuk, hogy a blokk magában 256,6 x 124,5 x 25,3 milliméteres.

A Raijintek Samos AD5700 RBW ára sajnos nem derült ki, de hamarosan kapható lesz.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap