Shop menü

FOLYADÉKHŰTŐ BLOKKOT KAPOTT A SPARKLE INTEL ARC A770-ES VIDEOKÁRTYÁJA

A vállalat standján egyéb érdekességek is feltűntek.
Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
Folyadékhűtő blokkot kapott a Sparkle Intel Arc A770-es videokártyája

A Sparkle nemrégiben nagy meglepetést okozott azzal, hogy hosszas kihagyást követően ismét visszatér a videokártya-piacra, ráadásul mindezt az Intel odalán tette, így a vállalat mögött felsorakozó AIB partnerek száma szépen gyarapszik. Nemrégiben a BIOStar is bejelentette, csatlakozik az Intel kötelékéhez, igaz, első körben csak belépőszintű, A380 alapú modellt kínál.

Galéria megnyitása

A Sparkle ezzel szemben nemcsak a belépőszintet, hanem a felső-középkategóriát is célba vette, ráadásul úgy, hogy elkészítették az első olyan A770-es videokártyát, ami gyárilag kompakt folyadékhűtő blokkal érkezhet, már amennyiben tényleg forgalomba is kerül, és nem csak a show kedvéért állították ki. Maga a folyadékhűtő blokk alkalmazása persze az Intel Arc sorozat esetében sem újdonság, külön eddig is megvásárolható volt az egyes modellekhez, és igazából most is egy külsős gyártó, a BitsPower termékét használják, nem saját fejlesztésű megoldást. Az viszont újítás, hogy gyárilag ilyen hűtést kaphat egy Arc A sorozatú termék.

Galéria megnyitása

A kínálatban A310-es, A380-as, A750-es, illetve A770-es modellek egyaránt jelen vannak, ezek közül viszont csak néhány bukkant fel a Computex 2023 alkalmával a Sparkle standján. A folyadékhűtővel ellátott koncepció-kártya mellett, ami egyébként még végleges nevet sem kapott, ez másik Arc A770-es modell is felbukkant, ami az A770 Titan OC Edition nevet viseli. Ez a verzió háromventilátoros léghűtéssel, valamint gyárilag megemelt GPU órajellel érkezhet, bővebb információt azonban egyelőre nem árultak el vele kapcsolatban. Kiállítottak még egy Arc A310 alapú, alacsony profilú kivitelben készülő videokártyát is, ami az Arc A310 Industrial Low-Profile nevet viselte.  Hasonló modelleket már az MSI és a Matrox is bemutatott korábban, vagyis ezen a téren nem a Sparkle az úttörő, mindenesetre jó látni, hogy egyre bővül az Intel Arc A sorozat kínálata.

Galéria megnyitása

Árazás terén annyi látszik a Newegg listája alapján, hogy a Sparkle termékei közül az Arc A380-as modell 139 dollárba, az Arc A750-es pedig 259 dollárba kerül. Az Arc A770-es modell folyadékhűtéssel ellátott kiadása egyelőre még a gyártó hivatalos weboldalán sem bukkant fel, nemhogy kereskedelmi forgalomban, de ez remélhetőleg rövidesen megváltozik.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére