Shop menü

HAMAROSAN A BIOSTAR IS KÍNÁLHAT INTEL ARC SOROZATÚ VIDEOKÁRTYÁKAT

Az első modell egy A380-as videokártya lesz.
Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
Hamarosan a BIOStar is kínálhat Intel Arc sorozatú videokártyákat

Az Intel Arc A sorozatának tagjait egyre több AIB partner kínálatában lehet megtalálni, és ez a szám a közeljövőben egy újabb belépővel gyarapodhat, ugyanis a Computex 2023 alkalmával fény derült arra, hogy a BIOStar is lát fantáziát az Intel Arc sorozatában. A belépőszintű Intel Arc videokártyát a WCCFtech munkatársa kapta lencsevégre és természetesen azonnal meg is osztotta a hírt a nagyvilággal.

A rendelkezésre álló fotók alapján egy kifejezetten pici, a Mini-ITX formátumú alaplapot használó konfigurációkhoz kiválóan passzoló videokártyáról van szó, ami az Intel Arc A380-as fejlesztése köré épül. Maga az Arc A380-as videokártya egy DG2-128-as GPU köré épül, ami összesen 1024 stream egységgel, 64 textúrázóval, 32 renderelő egységgel, illetve egy 96-bites memória-adatsínnel rendelkezik. A referencia modelleknél 2000 MHz-es alap- és 2050 MHz-es boost órajel van érvényben, míg a 6 GB-nyi GDDR6-os fedélzeti memória 15,5 GHz-es effektív órajelen üzemelhet, azaz 186 GB/s-os memória-sávszélességet kell beosztani.

Az említett hardver fölé egy viszonylag egyszerű dizájnnal rendelkező, egyetlen ventilátort használó hűtés került, ami alumínium hűtőtömb köré épül. A termék egy sallangoktól mentes, igazi belépőszintű megoldás képében érkezik, természetesen kétslotos kivitelben. Arról egyelőre nem esett szó, hogy a BIOStar mikor dobja piacra első Intel Arc A sorozatú videokártyáját, valamint a várható árat sem részletezték.

Ezzel, hogy az említett tajvani gyártó is felsorakozik az Intel mögött, immár négy olyan AIB partnerről beszélhetünk, akik mind az Intel, mind az AMD, mind pedig az Nvidia videokártyáit kínálják. Az egyéb partnerek között megtalálható még a Gunnir, a Sparkle, az ASRock, illetve a Matrox is. Nincs kizárva, hogy a kör a későbbiekben tovább bővül majd, főleg, ha az Intel Arc sorozat következő generációs tagjai, a Battlemage sorozatot erősítő modellek a felsőbb szinteken is ütőképesnek bizonyulnak majd.

A jelenlegi információk alapján négy olyan AIB partner van, akik mindhárom videokártya-gyártó termékeit kínálják, vagy kínálni fogják: az Acer, az MSI, a Gigabyte, illetve a BIOStar. Az Acer esetében nemrégiben derült ki, hogy hamarosan két újabb Predator sorozatú videokártyával jelentkezhet a gyártó: az egyik egy Radeon, a másik egy GeForce lesz, ahogy az a GamersNexus videójából korábban kiderült, így az Acer helye igazából megelőlegezett a sorban.

Azok a gyártók, akik csak Intel Arc sorozatú videokártyát kínálnak, öten vannak, ide szintén befér az Acer, hiszen az aktuális helyzet alapján egyelőre nincs hivatalosan más videokártya a kínálatban, csak Intel gyártmányú. Az Acer mellett az ASRock, a Matrox, a Sparkle, illetve a Gunnir erősíti még az Intel alapú videokártyák szegmensét.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére