Folyadékhűtő blokkok a NAVI alapú videokártyákhoz

A vállalat többféle folyadékhűtő blokkot is készített, az egyikkel kapcsolatban azonban egyelőre még igencsak titkolóznak.

Folyadékhűtő blokkok a NAVI alapú videokártyákhoz

A szlovén EK WaterBlocks a jelek szerint két folyadékhűtő blokkot is készített az AMD Radeon RX 5700-as sorozatához, amelyek egyelőre még csak referencia kiadásban érhetőek el, de ha minden jól megy, augusztus közepétől kezdve az egyedi hűtéssel rendelkező verziókat is meg lehet majd vásárolni.

EK-Vector Radeon RX 5700 +XT RGB

Az első, már bejelentett EKWB folyadékhűtő blokk, amelynek szállítása július 26-án indul, a szokásos dizájnnal érkezik. A teljes NYÁK lapot lefedő megoldás minden melegedő komponens hűtéséről gondoskodik, így a GPU mellett a GDDR6-os memórialapkákat, illetve a VRM áramkör komponenseit is hűvösen tarthatja. Az alapot ezúttal is egy nagy tisztaságú rézből készített lap adja, ami nikkelbevonattal rendelkezik, belső oldalán pedig mikrocsatornákat alakítottak ki, hogy a keringő hűtőközeg minél nagyobb felületen keresztül vehesse fel a termelődő hőt.

Galéria megnyitása

Galéria megnyitása grid_on

A nikkelezett réz talpazat felett kétféle borítás kaphat helyet: választhatjuk a teljesen átlátszó akril tetőt, amit RGB LED alapú világítás tesz még látványosabbá, de fekete acetál fedlap is rendelkezésre áll, amelynek a hátsó részén, egy fehér diffúzor mögött alakították ki az RGB LED alapú világítást. Utóbbit egyébként nagyon könnyű beüzemelni, hiszen szabványos négytűs +12V-os RGB LED csatlakozót kapott, ami RGB LED vezérlőhöz, illetve alaplapi tüskesorhoz egyaránt kapcsolódhat. A blokkokat ezúttal is ¼ hüvelykes fittingeken keresztül kapcsolgatjuk a meglévő, illetve építés alatt álló folyadékhűtő körbe, a megfelelő szigetelésről pedig EDPM o-gyűrűk gondoskodnak. Az EKWB szakemberei szerint a folyadékhűtő blokk jóvoltából a gyári hűtéshez képest 10-20%-kal magasabb teljesítmény érhető el a különböző alkalmazásokban és játékokban, ugyanis a GPU hosszabb ideig dolgozhat maximális boost órajelen. Ezzel együtt a tuning is eredményesebb lehet, illetve a zajszint is kedvezőbben alakulhat.

Az  EK-Vector Radeon RX 5700 +XT RGB folyadékhűtő blokkok közül az akril változat 129,90 euróba, az acetál változat pedig 124,9 euróba kerül. Mindkettő mellé vásárolhatunk hátlapi takarólemezt is, amelyek fokozzák a hűtést, valamint a videokártya megjelenését is feldobják. A nikkelezett hátlap 33,9 euróba, a sima fekete pedig 26,9 euróba kerül.

Jön egy rejtélyes prémiumkategóriás megoldás is

A második folyadékhűtő blokk már egy igazi különlegesség lesz, amelynek fedlapját a Radeon RX 5700 XT hűtőjéről mintázták mind formavilág, mind pedig dizán terén. Az egy slotnyi helyet foglaló blokk természetesen minden melegedő komponens hűtéséről gondoskodik, megjelenése azonban sokkal ütősebb lesz, mint az EK-Vector sorozaté – még a „bend the rules” filozófiára utaló „hajlítás” is visszaközön a dizájnban, igaz, nem annyira extrém módon, mint a gyári hűtésnél.

Galéria megnyitása

Az egyelőre nem világos, hogy ez az újdonság pontosan mikor jelenik meg és mennyibe kerül majd, valamint az is kérdéses, kap-e RGB LED-alapú világítást, vagy sem. Reméljük, hamarosan hallunk még a prémiumkategóriás folyadékhűtő blokkról.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap