Folyadékhűtő blokk profi videokártyákhoz

Az EKWB legújabb terméke a GV100 alapú professzionális videokártyákhoz készült, így mentes a sallangoktól.

Folyadékhűtő blokk profi videokártyákhoz

A szlovén EK Water Blocks kínálatában többféle folyadékhűtő blokk is található, amelyek között professzionális videokártyákhoz tervezett példányokat is fel lehet fedezni. Ilyen például az EK-FC GV100 Pro, amelynek eddig csak az első generációs kiadását lehetett elérni, most azonban elkészült a második generációs változat is, amely hatékonyabb hűtést ígér, hála az átdolgozott belső felépítésnek.

Galéria megnyitása

Az új folyadékhűtő blokk kifejezetten az Nvidia GV100-as GPU-ja köré épülő videokártyákhoz készült, amelyeknél teljes értékű hűtésként funkcionál, ugyanis a GPU mellett a memórialapkákat, valamint a VRM áramkör komponenseit is képes hűteni. Alapját szokás szerint most is nagy tisztaságú rézlap adja, amely nikkelbevonatot is kapott. A felső borítás ezúttal ipari szintű rozsdamentes acélból készült, a két lap közé pedig EDPB típusú szigetelőcsík került annak érdekében, hogy a folyadék a blokkon belül maradhasson. A legfontosabb különbség az első és a második generációs modell között az, hogy még az első generációs változat Split-Flow dizájn köré épült, addig a második generációnál már Open Split-Flow dizájnt alkalmaztak, ami kevésbé akadályozza a hűtőközeg áramlását, így a szabadabb átfolyás jobb hőleadást is eredményez. Fontos változás még, hogy a rozsdamentes acélból készített takarólap most már egy hátlapi takarólemezt is kap, ami masszívabb felépítést, jobb strapabíróságot eredményez.

Galéria megnyitása

A folyadékhűtő blokkot természetesen úgy tervezték meg, hogy az NVLink hidak alkalmazását sem lehetetlenítették el. A blokk szokás szerint ¼”-os fittingeket fogad, így a legtöbb folyadékhűtő rendszerbe gond nélkül beszerelhető, amennyiben ebben a hűtőteljesítmény is partner, hiszen magas TDP kerettel rendelkező professzionális videokártyákról van szó. Az újdonság könnyedén felszerelhető a Quadro V100, a Tesla V100, illetve a Titan V modellekre, amelyek jellemzően a tartalomkészítőket és a professzionális szintű felhasználókat veszik célba, nem a játékosokat – a Tesla pedig speciális gyorsítókártyaként megint egy másik szegmensben próbál kibontakozni.

Galéria megnyitása

Mivel professzionális szintű termékekhez passzoló folyadékhűtő blokkokról van szó, felesleges sallangokat nem is találunk rajtuk – nincsenek logók, valamint RGB LED alapú világítás sem került a blokkokra. Van viszont hátlapi hűtőlemez, ami külön kiegészítőként érhető el: segítségével masszívabbá válhat a videokártya, azaz kevésbé kell tartanunk a NYÁK elvetemedéséből eredő problémáktól, valamint a hűtés hatásfokát is javíthatjuk.

Az EKWB új blokkja, az EK-FC GV100 Pro rövidesen elérhető lesz kereskedelmi forgalomban. Maga a blokk 249,9 euróba kerül, míg a hátlapi hűtőlemezért 47,9 eurót kérnek el.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap