Felbukkantak előrendelésben az új RYZEN processzorok

Az AMD újdonságai ténylegesen majd csak április 19-én jelennek meg kereskedelmi forgalomban, de legfontosabb tulajdonságaik már most is ismertek.

Felbukkantak előrendelésben az új RYZEN processzorok

Az AMD egy meglepő bejelentéssel zárja a hetet: mától előrendelhetőek a második generációs RYZEN processzorcsalád első tagjai, így végre hivatalosan is megerősítést nyert, milyen paraméterekkel érkeznek. Első körben csak négyféle modell válik elérhetővé, amelyek között két RYZEN 7-es és két RYZEN 5-ös megoldás szerepel. Mindannyian 12 nm-es gyártástechnológiával készülnek a GlobalFoundries üzemeiben, vagyis előrelépést képviselnek az előző generációs modellekhez képest, amelyek még 14 nm-re támaszkodtak. Ez az energiahatékonyság mellett az órajelekre is pozitívan hat – és remélhetőleg tuningpotenciál terén is kitolódnak egy picit a határok.

Galéria megnyitása

A második generációs RYZEN processzorok sok érdekes újítást vonultatnak fel, ám ezek többségét egyelőre sajnos nem árulhatjuk el, ugyanis az első tesztek és az új technológiák leírásai csak április 19-én jelenhetnek meg. Akkor majd kiderül, milyen hardveres módosításokkal érkeznek az újdonságok, valamint az AMD StoreMI technológiáról is beszélhetünk. De azt már elárulhatjuk, milyen tulajdonságokkal érkeznek és mennyibe kerülnek majd a RYZEN 2000-es sorozatú asztali processzorok, amelyek Zen+ architektúrát használnak.

Galéria megnyitása

Érdekesség, hogy az új processzorokhoz minden esetben jár gyári hűtő, az első generációs modelleknél azonban ez nem képezte az „alapfelszereltség” részét. Az új processzorok tökéletesen működni fognak a 300-as sorozatú lapkakészlettel szerelt alaplapokkal, ám előtte mindenképpen szükség lesz egy UEFI Firmware frissítésre. Változás azonban, hogy egyes technológiák aktiválásához mindenképpen 400-as sorozatú alaplap szükségeltetik, de ez nem lehet meglepetés, hiszen a korábbi pletykák erre már rávilágítottak. Az egyik ilyen extra a továbbfejlesztett XFR támogatás – XFR2 – valamint a Precision Boost Overdrive is.

Az új processzorok április 19-én kerülhetnek a boltok polcaira. És az első független tesztek is ezen a napon jelenhetnek meg.

Neked ajánljuk

Kiemelt
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward