Felbukkant egy AMD RYZEN Mobile 4000 alapú Microsoft Surface konfiguráció

A friss termék ráadásul még egy videokártyát is tartalmaz, azaz mindenképpen érdekesnek ígérkezik.

Felbukkant egy AMD RYZEN Mobile 4000 alapú Microsoft Surface konfiguráció

Amennyiben hihetünk annak a 3DMark 11 adatbázis-bejegyzésnek, amelyre nemrégiben rábukkant az egyik népszerű szivárogtató, @_rogame, a Microsoft rövidesen piacra dobhat egy olyan Surface sorozatú eszköze, ami AMD APU egységgel és AMD dGPU-val egyaránt rendelkezik. A bejegyzés sajnos nem árulja el, pontosan mely termékről lehet szó, ám a hardverrel kapcsolatban azért tartalmaz néhány érdekes információt.

Galéria megnyitásaA szóban forgó Surface konfiguráció alapját egy AMD RYZEN 5 4500U típusú APU egység adja, amelynek második bejelentése éppen a napokban volt. Ez egy ZEN 2 architektúra köré épülő APU, amely a TSMC 7 nm-es gyártástechnológiájával készül. A termék 6 processzormaggal és 12 szállal várja a feladatokat, magórajele pedig 2,3 GHz, a maximális boost órajel azonban a 4 GHz-et is elérheti.

Az „U” sorozatú megoldás 15 W-os normál TDP kerettel rendelkezik, de ez 12 és 25 W között szabadon konfigurálható az adott OEM által, így az APU igazodhat a rendelkezésre álló tápellátáshoz és hűtőteljesítményhez. Noha a RYZEN 5 4500U már alapból is tartalmaz egy VEGA sorozatú, 6 CU tömbbel ellátott iGPU-t, amely 1500 MHz-es maximális boost órajelen üzemelhet, a Microsoft fejlesztői így is pakoltak mellé egy külön videokártyát, ami az információk alapján csak a Radeon RX 5300M lehet.

A bejegyzés nem tartalmazza konkrétan a Radeon RX 5300M típusjelzést, ám abból, hogy a videokártya csak 3 GB-nyi fedélzeti memóriával bír, könnyen le lehet szűkíteni a kört, hiszen a mobil NAVI videokártyákból csak négyféle változat készült, és ezekből csak egy rendelkezik 3 GB VRAM-mal.

A Radeon RX 5300M egyébként egy NAVI 14-es GPU köré épül, amely 22 aktív CU tömbbel, azaz 1408 stream egységgel rendelkezik. A GPU-hoz 96-bites adatsínen keresztül kapcsolódik a 3 GB-nyi GDDR6-os VRAM, ami 14 GHz-es effektív órajelen üzemel és 168 GB/s-os memória-sávszélességet kínál.

Arról egyelőre nincs hír, hogy a Microsoft Surface sorozat új tagja mikor jelenhet meg kereskedelmi forgalomban, de azt azért jó látni, hogy egyre több és több gyártó teszi le a voksát az AMD megoldásai mellett, így ugyanis végre fokozódhat a verseny a noteszgépek szegmensében.
(A borítóképen egyébként egy Surface Pro X látható, ami mindössze illusztráció.)

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap