Ez talán segíthet, ha nem indul el egy szoftvered vagy játékod mostanában

Akkor is jól jön, ha egyszerűen menteni nem tudsz egy programban vagy játékban Windows 10 rendszereken.

Ez talán segíthet, ha nem indul el egy szoftvered vagy játékod mostanában

Az elmúlt körülbelül 2 hétben többször tapasztaltam, hogy valami nem stimmel egyes szoftveremmel, amit használok. Például az illusztrátor programom legújabb verziója egyszerűen nem indult el (pl. Clip Studio, Affinity), akárhányszor telepítettem újra, de ugyanígy hibaüzenet nélkül kiléptek azok a játékaim, amikkel korábban sosem volt gondom (pl. Crusader King 2, Company of Heroes).

Az első gyanús jelet akkor vettem észre, hogy valami általános gond lehet a háttérben, amikor a játékmentésem egyszerűen nem működött (pl. Valkyria Chronicles 4.), de még a screenshotok mentése se sikerült VR szemüvegen belül.

Először természetesen írásvédelemre gyanakodtam, illetve a jogosultságokat néztem át a mapparendszerekben, de semmi nem vezetett eredményre. Végül meglett a hiba elhárításának módja, így, ha te is tapasztaltál ilyen problémát Windows 10 rendszeren, a lenti leírás megoldhatja a te gondodat is, legalábbis más fórumon, ahol ezt javasoltam megoldásnak, többen visszajeleztek, hogy segített nekik.

Először is a dolog valószínűleg egy Windows frissítés miatt lehet, amit a Windows Defender, a Windows gyári antivírus programja idéz elő. Annak is a zsarolóvírusok elleni védelme a ludas, valószínű, kicsit túl érzékenyre állították be a Microsoftnál a dolgot. Mivel a COVID-19 miatt újra elszaporodtak a zsarolóvírusok, lehetséges, hogy ezt megakadályozandó egyszerűen megtiltja egy csomó alkalmazásnak, hogy elinduljon és figyelmeztetés nélkül kilépteti őket. Legalábbis akkor biztosan nem szól róla, ha az értesítési központ „Fókuszsegéd” módja be van kapcsolva, mert ezt sajnálatos módon nem tartja fontos értesítésnek a Windows, így könnyen elmehetünk a blokkolás ténye mellett.

Mindenesetre, ha nem akarod, hogy a kikapcsolt Fókuszsegéd miatt 3 percenként zaklasson valami a Windows 10-nél, a következőt kell tenned, hogy felold a blokkolást:

  • Start menü előhívásakor gépeld be, hogy „Zsarolóprogram”, majd válaszd ki az első találatot, vagyis a Zsarolóprogram elleni védelmet (ha nem találod, akkor a Windows Biztonságon belül keresd – Gépház/Frissítés és biztonság/Windows Biztonság/Vírusok és veszélyforrások elleni védelem/Zsarolóprogram elleni védelem).
Galéria megnyitása
  • Menj az „Alkalmazás átengedése a mappákhoz való hozzáférés szabályozásán” szövegre.
Galéria megnyitása
  • Kattints az „Engedélyezett alkalmazás hozzáadása gombra, majd a „Nemrég blokkolt alkalmazásokra”.
Galéria megnyitása
  • Itt jó eséllyel megtalálod azt a programot, amit a Defender nem engedett elindítani. A pluszjelre való kattintással a kivételekhez tudod adni ezeket a programokat. Ha nem találod, akkor manuálisan is böngészhetsz a mappáidban, hogy engedélyezd a blokkolt dolgokat.
  • Ha ezzel megvagy, jó eséllyel már indíthatod is a kedvenc szoftvereidet és játékaidat, remélhetőleg a fura vagy instabil működés nélkül.

Fontosnak tartom megjegyezni, hogy nem ajánlom a funkció teljes kikapcsolását, mert amennyiben egy zsarolóprogram kerülne a gépedre, a Windows nem tudná megvédeni a fájljaid biztonságát és csak pénzért engedné feloldani a dolgokat a program. Vírusírtó alkalmazása akkor is javasolt, ha te nem látogatsz olyan weboldalakat, ahol szerinted feltűnnének.

Természetesen nincs arra garancia, hogy ha voltak az elmúlt időszakban problémáid, erre vezethető vissza. Remélem sikerrel jársz és újra gond nélkül tudod majd használni a számítógépedet.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap