Extrém érintőkijelzős routert villantott a TP-Link

A Touch P5 1,9 Gbps-os kombinált vezeték nélküli sávszélességet, illetve törhetetlen üveggel erősített érintőkijelzőt kínál – de ez még csak a jéghegy csúcsa.

Extrém érintőkijelzős routert villantott a TP-Link

A TP-Link a Touch P5 személyében egy extrém routert szabadít az útválasztók piacára. A rendhagyó formavilággal büszkélkedő újdonság könnyedén falra szerelhető, így kényelmesen kezelhetjük a tetején elhelyezett érintőkijelzőt, amely törhetetlen üvegből készült védőréteget kapott.

A Touch P5 panelének képátlója 4,3 hüvelykes. A kapacitív érintőkijelzőn keresztül hatékonyan és gyorsan testre szabhatóak a router különböző funkciói – a letisztult felhasználói kezelőfelületet olyan használni, mintha egy modern mobileszközzel lenne dolgunk. Az érintőkijelző mögött a konkurens megoldásokkal ellentétben ezúttal egy saját vezérlőchip húzódik, így a felhasználói kezelőfelület megjelenítésével kapcsolatos terheket nem a router hálózattal kapcsolatos funkcióit kezelő SoC viseli. Az érintőkijelző egy, az STMicroelectronics által készített lapkakészletet alkalmaz, a hálózati forgalom kezeléséről pedig 1 GHz-es órajelen ketyegő Broadcom SoC gondoskodik.

Az innovatív router természetesen 802.11ac WiFi támogatással érkezik, és nem csak az 5 GHz-es, hanem a 2,4 GHz-es frekvenciatartományon belül is működik. Előbbinél maximum 1300 Mbps-os, utóbbinál pedig maximum 600 Mbps-os adatátviteli sávszélesség elérésére van mód. A stabil jelről és a minél nagyobb lefedettségről három darab kétsávos antenna gondoskodik. Természetesen a Gigabites LAN portokról, illetve a Gigabites WAN portról sem kell lemondani.

A P5 hátulján USB portok is vannak, amelyekkel adattárolók, illetve akár nyomtatók is csatlakozhatnak a routerhez. A médiaszerverrel és nyomtatószerverrel egyaránt ellátott router támogatja a WiFi vendéghálózatok létrehozását, de emellett sávszélesség-menedzsmentre és szülői felügyeletre is lehetőséget ad – a különböző funkciókat nem csak érintőkijelzőn keresztül, hanem a megszokott webes felhasználói kezelőfelületen keresztül is elérhetjük.

A WPS támogatással is ellátott router háromféle üzemmódban használható, így az útválasztó mód mellett jelismétlőként és hozzáférési pontként is szolgálatba állítható.

A TP-Link Touch P5 várható végfelhasználói árával és várható megjelenésének időpontjával kapcsolatban egyelőre nincs információ, de a termék tulajdonságait elnézve azt már most biztosan állíthatjuk, hogy nem lesz olcsó.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward