Ergonomikus vezeték nélküli hanyattegeret hozott a Logitech

A hüvelykujjal vezérelhető trackball és az ergonomikus kialakítás jóvoltából hosszú órákon át is kényelmes lehet az ERGO M575-tel egerészni.

Ergonomikus vezeték nélküli hanyattegeret hozott a Logitech

A Kingston után a Logitech is bemutatott egy speciális egeret, ami a hanyattegerek családját erősíti. Ennél a típusnál nem az egértestet mozgatjuk a kurzor navigálásához, hanem az egér felső részén elhelyezett golyót, így csökkenthetjük a csuklónkra, a karunkra, illetve a tenyerünkre eső terhet, ezáltal hosszabb ideig egerészhetünk – bizonyos időközönként, legalább óránként persze így is érdemes néhány perces szünetet tartani, hogy nyújtózzunk, ugyanis az ülőmunka számos egészségügyi kockázatot rejt, de ez már egy másik történet. Térjünk vissza inkább hírünk főszereplőjéhez.

Galéria megnyitása

Az ERGO M575 Wireless Trackball ergonomikus dizájnnal érkezik, a trackballt azonban a Kingston megoldásával ellentétben most nem mutató- és középső ujjunkkal, hanem hüvelykujjunkkal érjük el, ami még kényelmesebb használatot eredményezhet. Természetesen a szokásos jobb és bal egérgomb most is rendelkezésre áll, az egérgörgő kattintható, mellette pedig egy előre és egy hátra történő ugrást támogató gomb helyezkedik el. Összesen tehát öt gombot kapunk.

Galéria megnyitása

A trackball alatt dolgozó Logitech optikai szenzor névleges felbontása 400 DPI, maximális felbontása 2000 DPI. Ebben az esetben nincs precíziós módot aktiváló kapcsoló, mint a kétszer ennyibe kerülő MX Ergo esetében, valamint a gombok száma sem 8, hanem csak 5, cserébe viszont kedvezőbb összeg szerepel az újdonság árcéduláján – de erről majd később.

Galéria megnyitása

Az ERGO M575 háza újrahasznosított műanyagokból készült, a csomagolás szintén ügyel a környezetvédelemre, és az ígéret szerint a tartósságra sem igazán lehet panasz, hiszen több, mint 3 millió kattintásra tervezték a kapcsolókat. A 134 milliméter hosszú, 100 milliméter széles és 48 milliméter magas egér 145 grammot nyom a mérlegen, az adott rendszerrel USB vevőegységen, illetve BLE kapcsolaton keresztül kommunikálhat – mindkettő 10 méter körüli hatótávot kínál.

Az egér mellé jár egy AA formátumú elem, ami a termék energiahatékony kialakításának köszönhetően az USB-s vevőegységgel akár 24 hónapos, a BLE kapcsolattal pedig akár 20 hónapos üzemidő elérésére lehet képes.

Galéria megnyitása

A Logitech újdonsága többféle operációs rendszert támogat, így a Windows 7-es, vagy ennél újabb Windows, a macOS 10.13-as, vagy ennél újabb macOS, illetve az iPad OS 13.4-es vagy újabb változatához egyaránt gond nélkül használható. A piszkosfehér és grafitszürke változatban érkező ERGO M575 Wireless Trackball 2 év jótállással kerülhet forgalomba, ára 15 999 forint lesz.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap