Energiatakarékos ötportos switch a D-link-től

Az elmúlt időben számos neves gyártó mutatott be olyan termékeket, amelyek tervezésekor és elkészítésekor fontos szempont volt a környezet védelme. Az egyik ilyen termék a Dell "zöld" Full HD monitora volt, ám most egy újabb cég jelentkezik zöld termékkel: a D-Link bemutatta 5 portos switch-ét, amely energiatakarékos működésével próbálja védeni a környezetet.

Energiatakarékos ötportos switch a D-link-től

Az elmúlt időben számos neves gyártó mutatott be olyan termékeket, amelyek tervezésekor és elkészítésekor fontos szempont volt a környezet védelme. Az egyik ilyen termék a Dell 24 hüvelykes "zöld" Full HD monitora volt, ám most egy újabb cég jelentkezik zöld termékkel: a D-Link bemutatta 5 portos switch-ét, amely energiatakarékos működésével próbálja védeni a környezetet.

A DGS-2205-ös típusjelzéssel ellátott 5 portos switch a gyártó állítása szerint 73%-kal kevesebb áramot fogyaszt elődjénél, mindezt pedig úgy viszi véghez, hogy ez a hálózati teljesítményre egyáltalán nem hat negatív módon. A kis irodai és otthoni környezetbe (SOHO) szánt Gigabites switch szállítása már megkezdődött, de a gyártó közleménye alapján hamarosan megkezdik a következő generációs, 8-portos (DGS-2208) switch szállítását is, és a 16- (DGS1016D) és 24 portos (DGS-1024D) termékekből is készülnek majd energiatakarékos változatok.

A második generációs D-Link DGS-2200-as sorozatú switchek a díjnyertes D-Link Green kezdeményezés részét képezik, amelynek lényege, hogy környezetkímélő gyártástechnológiákkal készülő, környezetbarát csomagolással rendelkező, az Energy Star szabványoknak megfelelő termékek kerüljenek forgalomba.

A DGS-2205-ös modell a többi D-Link switch-hez képest, 73%-kal kevesebb energiát fogyaszt, amennyiben a hozzá kapcsolt rendszerek kikapcsolt állapotban vannak. A hagyományos switchek akkor is változatlan energiafogyasztással üzemelnek, ha a hozzájuk csatlakoztatott rendszerek éppen nem üzemelnek, az új D-Link termék azonban akkor, ha nincs az adott porton aktivitás, észleli, hogy kikapcsolt az egyik rendszer, így a port áramellátását csökkenti, és készenléti állapotba helyezi. Az energiatakarékos működést az is segíti, hogy a switch a hozzá kapcsolt kábel hosszának megfelelően optimalizálja a felhasznált energia nagyságát. A hagyományos switchek ezzel szemben folyamatosan maximális teljesítménnyel üzemelnek, a kábel hosszától függetlenül. Mivel az otthoni és a kisebb irodai környezetben az Ethernet kábelek hossza 20 méter alatti, így jelentős energia megtakarításra nyílik lehetőség.

Érdekesség, hogy a DGS-2205 energiafelhasználása 10 órás működés és 14 órás készenléti üzemmód esetén 66%-os energia magtakarítást jelent a hagyományos, nem Green sorozatú termékekhez képest. A második generációs D-Link DGS-2205-ös switch ajánlott végfelhasználói ára 59,99 dollár, míg a DGS-2208-as modellért 79,99 dollárt kér el a gyártó. Az év későbbi részében megjelenő DGS-1016D és DGS-1024D modellek sorrendben 220 dolláros és 250 dolláros áron kerülnek majd forgalomba.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward