Shop menü

ELMARAD AZ INTEL INNOVATION 2024 NÉVRE KERESZTELT RENDEZVÉNYE, A TERMÉKMEGJELENÉSEKET EZ ELVILEG NEM ÉRINTI

A showt várhatóan jövőre tartják meg.
Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
Elmarad az Intel Innovation 2024 névre keresztelt rendezvénye, a termékmegjelenéseket ez elvileg nem érinti

Az Intel háza táján elég sok probléma merült fel az elmúlt hetek folyamán, amelyek a jelek szerint azt eredményezték, hogy a vállalatnak el kellett halasztania az Intel Innovation 2024 névre keresztelt rendezvényét, amelyet így majd csak valamikor 2025 folyamán tarthatnak meg.

Arról egyelőre nem adtak tájékoztatást a vállalat vezetői, hogy pontosan mikor kerül megrendezésre a későbbre csúsztatott show, de remélhetőleg erre is fény derül majd az elkövetkező hónapok folyamán. Ez mindenképpen rossz hír, hiszen a rendezvényt nagyon sokan várták, hiszen éppen esedékes a Lunar Lake és az Arrow Lake sorozat rajtja, ezek a termékek jó eséllyel felbukkantak volna az említett rendezvényen is, ám a szóban forgó termékek rajtját a jelek szerint nem veszélyezteti a rendezvény elcsúsztatása.

A tervek alapján a 2024-es esztendő további részére tervezett eseményeket változatlanul megtartják, de ezek között már inkább kisebb, célzottabb események lesznek, valamint találkozók és egyéb rendezvények is várhatóak, köztük a biztonságtechnikára fókuszáló hackathlonokkal is.

Galéria megnyitása

Az Intel Innovation Event elhalasztása egyértelműen az aktuális helyzettel magyarázható: az elmúlt pénzügyi év jelentős veszteséggel zárult, éppen átrsukturálások folynak, ami elbocsátással jár, plusz a távolabbi kilátások sem olyan rózsásak, ahogy azt korábban várták. Ehhez jön még hozzá az a tény is, hogy a részvényesek perbe fogták a céget, mert szerintük az elmúlt hónapok folyamán félrevezették a piacot, ami mesterségesen megemelt részvény-árfolyamot eredményezett. A Raptor Lake és a Raptor Lake Refresh processzorok instabilitását okozó hiba is nagy felfordulást okozott, igaz, a béta BIOS-ok már elkezdtek szállingózni, vagyis azok a rendszerek, amelyek még nem produkálnak tüneteket, jó eséllyel megmenekülnek. A vállalat működését mindenképpen össze kell hangolni az új kihívásokkal, hiszen csak így lehet fenntartható a működés, illetve a gyártástechnológiai előnyt is csak így lehet megszerezni és megtartani.

Az átstrukturálás a hírek szerint nagyrészt a marketingrészleget is érinteni fogja, itt jelentősebb mértékű elbocsátásokra is lehet számítani, ami azt eredményezheti, hogy a nagyobb showk megtartása nehezebb lesz, amennyiben nem áll rendelkezésre megfelelő mennyiségű szakember.

A Lunar Lake család továbbra is a tervek szerint debütálhat, valamint az Arrow Lake, illetve a Xeon 6 sorozat tagjai is megérkezhetnek a piacra, ezeken a területeken várhatóan nem lesz csúszás. Legalábbis az eddigi hivatalos kommunikáció alapján erre lehet számítani.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére