Elképesztően sok rést töm be az Android márciusi javítócsomagja

Az Google rengeteg problémára nyújt ezúttal megoldást, és a Pixeleket is több tucat javítás érte utol.

Elképesztően sok rést töm be az Android márciusi javítócsomagja

A rendszeresen érkező biztonsági frissítések között a mostani kirívón sok biztonsági hiányosságra jelent gyógyírt. Szerencsére a Google arról számolt be, hogy egyik problémás pontot sem használták ki illetéktelenek, de ettől függetlenül a szakembereknek a jelek szerint bőven akadt munkája az elmúlt hetekben.

A Google a megszokott formula mentén állította össze a frissítést, szóval van itt kettő biztonsági szint, és egy külön rész csak a Pixelek számára, amit most még kettő részre lehet bontani, mert van rengeteg Pixeleket érintő biztonsági javítás, és funkcionális változtatások is akadnak. A 2020-03-01 biztonsági javítási szintben még csak 10 hibajavítás van, a 2020-03-05 jelölésű rész viszont már 60 bejegyzést foglal magában. A Pixeleket érintő biztonsági foltok listáján pedig 52 tétel szerepel, amihez jön még 25 további javítás is.

Minden androidos eszközt érinthet az a 10 hiba, melyek között kritikus igazából csak egy volt. Ezeket a problémákat a keretrendszert, a média-keretrendszert és a rendszert érintően kellett elhárítania a Google-nek. A 2020-03-05 biztonsági javítás szint esetében van egy rendszert érintő folt, és néhány olyan javítás, amik a kernellel kapcsolatosak. Továbbá az FPC ujjlenyomat-olvasója miatt kellett még komolyabban beavatkozni, egy MediaTek illetőségű javítás is akad, a legtöbb megszüntetett sebezhetőség pedig a Qualcommhoz és a Qualcommhoz köthető komponensekhez fűződik.

Galéria megnyitása

A Pixelekhez kapcsolódóan talán még sosem kellett annyi biztonsági foltot egyetlen frissítésbe sűríteni, mint most. De szerencsére a márciusi csomagban található dolgok igazából javarészt viszonylag alacsony kockázatúak voltak, és kritikus hibát egyáltalán nem kellett elhárítani. Van itt egyébként a keretrendszertől, a rendszeren át a Qualcomm kötődésű komponensekkel kapcsolatos javításig minden fronton több-kevesebb folt.

A funkcionális javítások jobbára a Pixel 4 és 4 XL okostelefonokat érintik a márciusi frissítésben. Jobb lesz például a hangszóró és a kamera működése is, a kamera esetében javítottak a fejlesztők az AF üzemelésén, a stabilitáson, és a fehéregyensúly megválasztásán is, ami egyébként már az összes Pixelt érinti. A felhasználók a hangfelvételek javulására is számíthatnak, és a zenék megosztása is hibamentesen megy ezután. A fitneszkiegészítőkkel való kapcsolattartáson is csiszolt a Google, amit a Bluetooth fejlesztésével ért el.

A Motion Sense gesztusok jobb vizuális visszajelzéssel társulnak ezentúl, és az USB-n csatlakoztatott eszközöket biztosabban fogják kezelni a mobilok. A beállításokban már nem lesznek nyelvi problémák, és már azzal sem kell számolni, hogy beragadna a lezárt képernyő az arcfelismerés használatakor. A grafikus felületet számos ponton korrigálta a Google, a segélyhívások kezelése is változott, és a videolejátszás is jobb lesz, főleg a 4K anyagoknál. És esetenként a Wi-Fi beállítások elveszhettek, de már ezzel sem kell számolni mostantól.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap