Elképesztő minőségű kijelzőt alkotott a OnePlus

A vállalat egy kisebb eseményt is tartott a komponens bemutatására.

Elképesztő minőségű kijelzőt alkotott a OnePlus

A mai okostelefonok már nemcsak egészükben tudnak lenyűgözőek lenni, hanem akár komponensenként is rengeteget lehet róluk beszélni, sok érdekesség emelhető ki ezek kapcsán. És most a OnePlus egy jövőbeli okostelefonja kapcsán rendezett is egy külön bemutatót csak a képernyő számára.

Az újdonság kapcsán rögtön leszögezhető, hogy AMOLED technológiával fog üzemelni, szóval tökéletes feketékkel lesz kiváló kontrasztja az egységnek, és igazán széles betekintési szögekkel fog szolgálni. A panel Quad HD+ felbontással üzemel majd borítékolhatóan, de nem ettől lesz érdekes. Lássuk, hogy milyen különleges paraméterekkel rendelkezik majd az a képernyő, ami a minden bizonnyal a OnePlus 8 szériával fog befutni; és a OnePlus szerint 2020 legjobb minőségű panelje lesz.

Galéria megnyitása

A vállalat által tervezett megoldásnál a OnePlus a korábban alkalmazott „Fluid Display” jelzőt viszi tovább, csak itt már nem 90 Hz-es képfrissítési ráta fogja a plafont jelenteni, hanem 120 Hz-es támogatásról beszélhetünk majd. Az érintések érzékeléséről gondoskodó réteg pedig még nagyobb tempót fog diktálni, 240 Hz-es lesz, tehát másodpercenként 240 alkalommal fog mintát venni, hogy igazán pontos legyen minden pillanatban.

A kijelző 1,07 milliárd szín megjelenítésére lesz képes, hála a natív 10 bit támogatásnak, így értelemszerűen nem lesz híján a HDR szupportnak (HDR10) sem. És annak érdekében, hogy a színhűségben és a minőségben ne legyen különbség a termékek között, a gyártási procedúra keretében a kalibráláson is átesik majd a kijelző. Ez az automatizált eljárás mindössze 30 másodperccel fogja megnyújtani a gyártást, de garantálja a tökéletes minőséget.

Galéria megnyitása

A cél a lehető legpontosabb színvisszaadás a OnePlus elmondása szerint. Ennek eredményeként minden esetben 0,8 alatt lesz a JNCD (Just Noticeable Color Difference) értéke. Ez ugyan ma már nem példátlan a mobilok körében, de nagyon fontos, hiszen így lesznek szinte tökéletesek a színek a tartalmaknál. Az pedig kiemelten fontos a cég szerint, hogy minden vásárló ugyanazt a minőséget kapja.

Galéria megnyitása

A OnePlus által bemutatott panel 1000 nites csúcsfényt lesz képes kipréselni magából, ezzel pedig könnyedén ellensúlyozni fogja az intenzív napsütést is. De nemcsak ez az érdekessége az újdonságnak a fényerőt tekintve. Itt a rendszer olyan kifinomultan tudja majd vezérelni a megjelenítőt, amilyenre androidos okostelefonban korábban még nem volt példa. 4096 fényerőszintet lesz képes megkülönböztetni, szóval a szem számára lényegében fokozatmentes lesz a folyamat.

Galéria megnyitása

A szenzorokat kihasználva nemcsak a fényerő lesz állítható, hanem a színhőmérséklet is. És, ha ez nem lenne elég, a különböző tartalmak egyedi dimmelési programot is kaphatnak majd. Másként változhat a kijelző fényereje például a kamera használatakor vagy böngészéskor, ez jelentősen hozzájárulhat a jobb élményhez.

A panel kap MEMC (Motion Estimation, Motion Compensation) technológiát is, ami általában a televíziók révén lehet ismerős a felhasználók számára. Ez az eljárás képes arra, hogy a képernyőn megjelenő tartalmak mozgását még folyamatosabbá varázsolja köztes képkockák beillesztésével. Így a 120 Hz-es módban az is folyamatosabbnak érződhet, ami igazából csak 30 vagy 60 FPS-sel fut.

Galéria megnyitása

Továbbá minden körülmények között alacsonyabb késleltetéssel fog üzemelni a különleges panel, mint az iparág legjobb megoldásai jelenleg. Ezt méréssel és ábrákkal vázolta a bemutatón a OnePlus, és itt kiemelte a Smooth Chain technológia fontosságát, ami hardveres és szoftveres optimalizálást végzi menet közben.

Galéria megnyitása

A OnePlus 8 széria valószínűleg a második negyedév során fog befutni, és borítékolható, hogy a termékcsalád legjobb tagja lesz, ami megkapja majd ezt az egyedi fejlesztésekkel rendelkező kijelzőt. Melynek az alapját egyébként elvileg a Samsung fogja szállítani a OnePlus számára, mivel saját panelgyártása a cégnek nincs.

Amennyiben semmiről nem szeretnétek lemaradni, mindenképpen kövessetek minket az Instagramona YouTube-on és persze a Facebookon egyaránt.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap