Shop menü

ELINDULT A NETFLIX FELHŐS JÁTÉK STREAMING SZOLGÁLTATÁSA

Papírforma szerint valósult meg a fejlesztés, de egyelőre nem sok játékot lehet próbálgatni a tévék képernyőjén, vagy éppen a webes felületen.
Szécsi Dániel
Szécsi Dániel
Elindult a Netflix felhős játék streaming szolgáltatása

A Netflix a filmek és sorozatok gyártása mellett folyamatosan lapátolja a pénzt a játékos szekcióban, melyben egyelőre a befektetők azért nem látnak túl nagy potenciált, de ez szép lassan megváltozhat. Eddig csak mobilon lehetett játszani a Netflix előfizetés révén, ez azonban most megváltozott, és egy szűk rétegnek már változatosabb lehetőséget nyújt a platform.

Elindult a publikus bétatesztelése a Netflix felhő alapú játékstreaming szolgáltatásának, amit innentől egyre többen próbálhatnak majd ki. Fokozatosan teszi elérhetővé a cég az újdonságot, és hangsúlyozza, hogy most még csak a tesztelési időszak megy. Észak-Amerikán belül érdekes módon nem az Egyesült Államokban, hanem Kanadában kezdődött meg a bétateszt, emellett pedig az Egyesült Királyságban is vannak, akik számára elérhető lett az új lehetőség.

Galéria megnyitása

Televíziókon és tévékhez csatlakoztatott multimédiás lejátszókon egyaránt elérhető lesz az új lehetőség, sőt mi több, még a webes felületen keresztül is ki lehet majd próbálni a játékokat. Mivel streaming révén működik majd a rendszer, így nem számít az, hogy milyen teljesítményű maga a készülékben található hardver. Csak egy megfelelő online kapcsolatra lesz szükség, de az első játékok ebből a szempontból sem támasztanak majd különösebben nagy igényeket a környezettel szemben.

Nem tudni, hogy mennyi előfizetőt vontak be első körben, de a közlemény feltűnően sok esetben utal arra, hogy ez egy korlátozott teszt egyelőre, szóval vélhetően keveseknek adatott meg a lehetőség. Attól függetlenül, hogy maroknyi embert von be első körben a cég, ez egy óriási lépés a Netflix számára, ami teljesen új szintre emeli a vállalat gamerek kiszolgálására tett törekvéseit. A vállalat 2021 óta dolgozik a Netflix Games ágazaton, és ez a mostani az indulás óta a legjelentősebb fejlesztés lesz.

Galéria megnyitása

Ahogy arról már korábban kiszivárgott információk alapján beszámolhattunk, a tévé előtt ülve az okostelefonjukat használhatják majd az emberek kontrollerként. Az iOS és az Android operációs rendszerű készülékekre egyaránt lehet telepíteni a szükséges társalkalmazást. Az applikáció gondoskodik majd arról, hogy a mobilok képernyőjén mindig a megfelelő kezelőszervek jelenjenek meg, a különböző címek mellé eltérő kialakítású virtuális kontrollerek tartozhatnak.

Galéria megnyitása

Az új funkció működni fog a kezdetektől fogva az LG és a Samsung televíziókon, a Chromecast with Google TV eszközön és az Amazon Fire TV platformon, valamint kapcsolódó kiegészítőkön egyaránt, és ezzel még mindig nincs vége. Szerepel az induló támogatási listán az Nvidia Shield TV, a Roku megoldásai, és a Walmart Onn eszköz is. A jövőben a felsoroláshoz további berendezések érkeznek majd. Játékból egyelőre csak kettő van, az egyik az „Oxenfree”, a másik pedig a „Molehew’s Mining Adventure”.

Azt nem tudni még most, hogy mik a vállalat jövőbeli tervei a gaming divízióval, de elképzelhető, hogy amikor már kellően nagyra nő – és lényegében minden felületen biztosítani fog szórakozási lehetőséget – leválasztásra kerül majd, és külön előfizetéses konstrukcióval fog üzemelni. Ilyen módon kezdhetne extra bevételt termelni, jelenleg ugyanis erre egyáltalán nem alkalmas, kizárólag kiadást jelent a Netflixnek.

A vállalat hisz abban, hogy amikor már kellően gazdag kínálatot biztosít, lesznek majd olyanok, akik egyébként már a játékok miatt fognak előfizetni a Netflixre. Ez főleg a fiatalabb célközönség köreiben fordulhat majd elő, ha a vállalat számításai bejönnek. Ilyen formán a leválasztás nélkül is plusz bevételhez juttatná a szolgáltatást. Igazából már most is több alapvetően fizetős játékot lehet élvezni a szolgáltatás keretei között, így mondhatni szép lassan valóban megéri ilyen formában költeni a reklámmentes szórakozásra.

Galéria megnyitása

Azt is megtudhattuk, hogy mobilon mostanra 70 játék érhető el a Netflix előfizetéssel, és meglehetősen komoly tempót diktálva bővül a felsorolás. A vállalat célja az, hogy 2023 végére ez a szám elérje a 95-öt, 2024-ben pedig már 100 fölé fog menni a kínálat, miközben előre láthatólag a televíziókra szánt streaming is fokozatosan fejlődni, bővülni fog.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére