Elérhető a 10.10-es Catalyst és a 10.10a hottfix

Elérhető a 10.10-es Catalyst és a 10.10a hottfix

A Radeon HD 6800-as sorozat tagjai tegnap jelentek meg hivatalosan és az AMD hivatalos bejelentése után az egyes partnerek is elárasztották újdonságaikkal a hírek hasábjait. A gyártó most elérhetővé tette legfrissebb Catalyst meghajtóprogramját is, amely már támogatja a Radeon HD 6800-as család tagjait és számos újítást is tartalmaz, amik többnyire csak az új jövevényekhez passzolnak.

A Catalyst 10.10 érkezésével elérhetővé válik a sztereoszkópikus 3D támogatás (HD3D), amely mind a Radeon HD 6800-as, mind pedig a Radeon HD 5000-es sorozatú videokártyák esetében használható. A szoftver Blu-Ray 3D támogatást is kínál, de ez csak és kizárólag a Radeon HD 6800-as sorozatú újdonságok esetében vehető igénybe, méghozzá Blu-ray 3D támogatással ellátott videó lejátszó szoftver alkalmazásával. A sztereoszkópikus 3D támogatás kiaknázásához, csak úgy, mint a Blu-ray 3D támogatás esetében, úgy itt is szükség van a megfelelő monitorra és szemüvegre, valamint a Dynamic Digital Depth (DDD) vagy IZ3D Stereo 3D Conversion szoftverre. A témában további információk itt találhatóak.

Természetesen új Catalyst megjelenésével némi teljesítménynövekedésre is számíthatunk az egyes játékok esetében és ez most sincs másképp. Íme a lista:

[list type="unordered"]

[*]Metro 2033:

- Akár 7%-os javulás a Radeon HD 5800-as és 8%-os teljesítménynövekedés a Radeon HD 5800-as videokártyá(ka)t tartalmazó egy- és többkártyás rendszerek esetében

- Akár 5%-os teljesítménynövekedés az ATI Radeon HD 5600-as modellek esetében DirectX 11-es és 10-es módok alkalmazásakor

- Akár 5%-os teljesítménynöveketés ATI Radeon HD 5500-as sorozatú videokártyáknál DirectX 11-es és 10-es módban

- Akár 4%-os javulás az ATI Radeon HD 5400-as sorozatú videokártyáknál DirectX 11-es és 10-es módban egyaránt

 

[*]S.T.A.L.K.E.R. : Call of Pripyat Benchmark:

- Akár 7%-kal javuló teljesítmény egykártyás Radeon HD 5800-as konfigurációknál

 

[*]Unigine Heaven:

-A Radeon HD 5700-as modelleknél 8%-os, míg a Radeon HD 5800-as videokártyáknál 9%-os teljesítménynövekedés egy- és többkártyás rendszerben, engedélyezett élsimítás mellett

 

[*]World in Conflict:

- Akár 9%-kal jobb teljesítmény az ATI Radeon HD 5600-as sorozatnál

- Akár 10%-kal magasabb FPS az ATI Radeon HD 5500-as videokártyák esetében

 

[*]Aliens vs. Predator DirectX 11 Benchmark:

- Akár 6%-os gyorsulás ATI Radeon HD 5800-as videokártyát tartalmazó egy- vagy többkártyás rendszereknél

- Akár 5%-os gyorsulás ATI Radeon HD 570a-as videokártyával felszerelt egy- és többkártyás rendszereknél

- Akár 5% teljesítménynövekedés az ATI Radeon HD 5600-as sorozat tagjainál

- Akár 5% gyorsulás az ATI Radeon HD 5500-as sorozat esetében

- Akár 4% javulás az ATI Radeon HD 5400-as sorozat tagjainál

 

[*]Crysis Warhead:

- Akár 9%-kal jobb teljesítmény Radeon HD 5800-as sorozatú videokártyát tartalmazó egykártyás rendszereknél, engedélyezett élsimítás mellett

[/list]

[list type="unordered"]

[*]Far Cry 2:

- Akár 7%-kal jobb teljesítmény ATI Radeon HD 5800-as sorozatú egykártyás rendszereknél

[/list]

Az új Catalyst segítségével a Radeon HD 5000-es sorozatú kártyák esetében a Windows Media Video HD (WMV HD) videófájlok lejátszása már GPU alapú gyorsítás mellett zajlik majd, amennyiben Windows 7-es operációs rendszert használunk. A Catalyt Control Center dinamikus kontraszt-szabályzó opciójánál mostantól hisztogram-alapú érzékelés használatára is van lehetőség, ami leegyszerűsítve összességében szebb képet eredményez. A friss Catalyst kétféle változatban érhető el: az egyik az APP (Accelerated Paralell Processing) támogatást is tartalmazza és OpenCL driverrel érkezik, míg a másik csak a szokásos dolgokat, azaz a D3D és OpenGL drivert, a megjelenítőhöz tartozó drivert és a Catalyst Control Center komponenseit foglalja magában.

Az AMD egy hotfixet (Catalyst 10.10a) is kiadott a Radeon HD 6800-as sorozat tagjaihoz, amely teljesítménynövekedést hoz az Aliens vs. Predator, StarCraft 2 és néhány OpenGL cím esetében (Prey, Quake Wars: Enemy Territories, Heaven v2). A gyorsjavítást és a hozzá tartozó plusz információkat itt találjuk.

Catalyst 10.10 letöltés:

[list type="unordered"]

[*]Windows 7/Vista 64-bit,

[*]Windows 7/Vista 32-bit,

[*]Windows XP 32-bit,

[*]Windows XP 64-bit

[/list]

Amennyiben a gyártó hivatalos weboldalát részesítjük előnyben, úgy a friss driver megfelelő verziójának letöltéséhez látogassunk el ide. 

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward