Elégedettek a szolgáltatásokkal a vasutasok

Elégedettek a szolgáltatásokkal a vasutasok

A MÁV Zrt. 2004-ben még megközelítően százfajta humán informatikai alkalmazást üzemeltetett, nem csoda, hogy egységes, korszerűbb megoldást kerestek. A társaság közbeszerzési eljárással projektet indított a humán erőforrásokat kezelő (hr) terület csaknem minden funkcióját támogató integrált informatikai rendszer megvalósítására. Az ár-érték arányt, a nagyvállalati komplexitást és egyszerű kezelhetőséget is figyelembe véve az SAP hr-rendszere adta a legjobb megoldást. A projekt 17 hónap alatt, ütemterv szerint készült el - olvasható a szoftvercég közleményében.

A MÁV 2005-től kezdődően a főtevékenységeit öt újonnan létrehozott vállalatba szervezte. A kiszervezett társaságok kollektív szerződése egyre nagyobb eltérést mutatott, ezért szükségessé vált a vállalatok külön mandantokba (alkalmazás-adatbázisokba) helyezése. A projekt átfutási ideje három hónap volt. Az elmúlt év őszétől már az SAP HCM (Human Capital Management - Humántőke-menedzsment) és az e-Toborzás 6.0 verziója működik a MÁV-nál. A három hónap alatt megvalósított verzióváltás nyomán többek között a Karrierportál használata vált könnyebbé.

Az SAP verzióváltást és mandantosítást támogató eszközei jelentették a garanciát a feladatok gyors elvégzésére - mondta el lapunknak Miklósné Kővári Julianna, az SAP Hungary Kft. tanácsadója. A MÁV Zrt. humán szolgáltató szervezete az újonnan létrehozott leányvállalatok hr-szolgáltatója. A megrendelők és a munkavállalók elégedettek a szolgáltatásokkal, ami ma 40 ezernél több munkavállalót érint.

A humán szolgáltatás hatékonyságának további növeléséért az SAP HCM Customer Relationship Management ügyfélszolgálati rendszer éles indulásának előkészítése folyik a humán szakterületen. A megoldás integrált informatikai környezetet biztosít a humán szolgáltatás külső és belső kapcsolatainak menedzselésére, a rendszerben kezelt ügyek kontrolljára, nyomkövetésére. Az alkalmazott technológia támogatja a szolgáltatási központként való működést, a szolgáltatási szerződések mennyiségi és minőségi mutatóinak kimutatását, elemzését.

Zsoldos Marianna, a MÁV hr-igazgatója egyértelműen sikeresnek értékeli az SAP hr-megoldásának bevezetését. A MÁV a rendszer alapjain egységesítette a hr-folyamatokat, kialakította az osztott humán szolgáltatási működést, minden területen növelte az átláthatóságot és a hatékonyságot. A megoldás további előnyei, hogy a törvényi követés megoldott, a rendszer rugalmasan kezeli a nagy szervezeti változásokat, a verzióváltások kis erőforrással valósíthatók meg és a rendszer perspektivikus lehetőséget biztosít a további funkcionalitások megvalósítására. Miklósné a projekt kapcsán kiemelte: "Magyarországon immár közel 400 000 ember fizetésének bérszámfejtése történik az SAP hr-megoldásának segítségével."

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward