Elegáns, E Ink kijelzős, hibrid okosórákkal állt elő a Fossil

A Fossil Hybrid HR széria sokak igényét elégítheti ki egészen különleges köntösben.

Elegáns, E Ink kijelzős, hibrid okosórákkal állt elő a Fossil

Az okosórák piacán a Fossil csoport meghatározó szereplőnek számít, és annak köszönheti az elért eredményét, hogy olyan mértékben támogatja a Wear OS operációs rendszert, ahogy senki más a piacon, ezt bátran ki lehet jelenteni. Különböző divatmárkák alatt mostanra több tucatnyi okosórát tett le az asztalra a Fossil. Most azonban egy másfajta konstrukcióról beszélhetünk, mint amiket eddig megszokhattunk.

A Hybrid HR szériában kettő modell futott be, a Charter a hölgyeknek és a Collider az uraknak. Az okosóra jelzővel valójában óvatosan kell itt bánni, mert a funkcionalitását tekintve talán közelebb állnak ezek az egyszerű fitneszkarkötőkhöz. Viszont óra testet öltöttek, és a tervezők egészen elegánsan oldották meg a különböző funkciók beépítését. Egy E Ink technológiás panel fogja kiírni a szükséges információkat, és ez egészen kicsi, olyannyira, hogy körülötte még a számlapon a hagyományos indexek is ott vannak egy keskeny gyűrűn, és az E Ink színe jól alkalmazkodik a tok és a fizikai számlap árnyalatához, így nem is igazán feltűnő, hogy modern technológiát rejt a készülék.

Galéria megnyitása
Egymás mellett a Charter és a Collider

A Fossil megoldásában a készülék meg tudja majd jeleníteni az értesítéseket (pl. hívásokról), üzeneteket akár olvasható formában is. A pontos időt a normál mutatók fogják jelezni, a dátum pedig már az E Ink panelen fog kirajzolódni. A képernyő folyamatosan aktív lesz, de saját világítása nincs.

Azt be lehet állítani, hogy mit írjon ki folyamatosan, megjelenítheti a dátumot, az időjárási adatokat, a lépésszámot, a pulzust és még egy sor egyéb dolgot. Egy rápillantással nagyon sok fontos információhoz juthat az ember. És mivel az E Ink fogyasztása nagyon alacsony, így még a töltéssel sem kell 1-2 naponta foglalkozni.

Galéria megnyitása

A gombok az órákon egyedileg programozhatók, és akár a zenelejátszás vezérlésére is használhatók, de persze a szimpla funkciók közötti váltás is ezekkel oldható meg. A digitális számlap itt nem tölti be az egész felületet, de ettől függetlenül még különböző grafikákat kínál a jövendőbeli tulajdonosok számára.

Különböző sport módok is vannak a Hybrid HR modellekben előre konfigurálva, kettő időzónát is képesek egyidejűleg mutatni, beállítható rajtuk ébresztő és visszaszámláló, no meg persze stopper is.

Galéria megnyitása

A Hybrid HR platformot egy nagyon egyszerű hardveres alap működteti. Egy 16 MB-os beépített adattárolóval rendelkezik a szerkezet, ami arra elegendő, hogy a mérési eredményeket sokáig mentse, megőrizze, így mobilos kapcsolat nélkül is sokáig tudjon érdemben működni. A szükséges mozgási szenzorok viszont hiány nélkül megvannak benne, és rendelkezik egyebek mellett pulzusmérővel is, annak köszönhetően akár olyanok is jó hasznát vehetik, akik például valamilyen szívbetegséggel élnek együtt. A kapcsolati lehetőségek frontján egyedül a Bluetooth 4.2 modul emelhető ki, itt nincs 4G LTE, GPS vagy akár csak Wi-Fi, a Bluetooth esetében viszont adott a Low-Energy kiterjesztés a fogyasztás minimalizálása végett.

42 milliméteres fém tokba lett csomagolva a Charter és a Collider. Az eszközök szabványos szíjrögzítéssel rendelkeznek, ennek megfelelően bármilyen pántot rájuk lehet tenni, ami 16 vagy 22 milliméter széles. A Fossil többféle szíjat is kínálni fog a Hybrid HR eszközök mellé, meg lehet venni őket fémmel, szilikonnal és bőrrel is. A bőr szíjjal vízbe nem érdemes vinni a szerkezeteket, de valójában 3 ATM nyomásig ellenállnak a nedvességnek, szóval lehet velük strandolni, úszni, de búvárkodáshoz már senki ne magával.

Galéria megnyitása

Azt már fentebb is említettük, hogy az üzemidő is jó lesz. Egészen pontosan 2 hetes működési időt jósol átlagos igénybevétel mellett a Fossil, ami kiemelkedő, hasonlóra például a Mi Band modellek és más energiahatékony fitneszkarperecek képesek általában. És még egy szolid gyorstöltés is van a Fossil újdonságokban, aminek köszönhetően alig több mint egy óra lesz a teljes feltöltés. A iOS 10-től és az Android 5.0 operációs rendszertől támogatott a kiegészítők használata.

A Fossil Hybrid HR Collider és Charter nem lesz olcsó, de a Fossil karórái egyébként sem filléres megoldások szoktak lenni. Ezekért a termékekért 200 eurót kell leszurkolni a kasszától való távozás előtt – illetve 220 eurót, ha valakinek a fémes szíjra fáj a foga. A készülékek szállítása még ebben a hónapban elkezdődik világszerte.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap