Ebben az évben is elmarad az IFA, a berlini kiállítást másodszor viszi el a COVID-19

Egyelőre nem lehet azt látni, hogy biztonságos lenne egy nemzetköz kiállítás megrendezése, ezért a szervezők visszakoznak.

Ebben az évben is elmarad az IFA, a berlini kiállítást másodszor viszi el a COVID-19

Tavaly, amikor a koronavírus-járvány lényegében az összes kiállítást, bemutatót keresztbe húzta, akkor a különböző események szervezői úgy döntöttek, hogy inkább az idei évre kezdenek fókuszálni, de nagyon úgy fest, hogy 2021-ben sem lesznek nagy nemzetközi rendezvények. Az MWC még tartja magát, de kérdés, hogy meddig.

Az IFA Berlin az elmúlt években rendszeresen több mint 200 ezer látogatót fogadott, ennek köszönhetően Európa egyik legnagyobb elektronikai vásárja volt, ahol kicsi és nagy gyártók egyaránt felvonultak, hogy bemutassák a legjobb termékeiket. Mondanunk sem kell, hogy ekkora látogatóközönséget idén biztosan nem remélhettek a szervezők, viszont úgy látták, hogy alacsonyabb látogatószám mellett sem lehet az egészségügyi kockázatot elkerülni, így inkább lefújták az eseményt, ami szeptember 3-án kezdődött volna és 7-én ért volna véget.

Galéria megnyitása

A Consumer & Home Electronics GmbH és a Messe Berlin hivatalos indoklása szerint a vakcinák körüli bizonytalanság az, ami a gondot okozza. Az oltásoknak a követése, terjedése nagyon megosztja a társadalmat, a különböző vakcinaprogramok nem úgy haladnak, ahogy kellene nekik, ami feszültséget okozhat. Ráadásul az oltásokkal kapcsolatosan sem tiszta a kép, szóval több tényező is van, ami mellett nem lehet elmenni szó nélkül. A COVID-19 az IFA Berlin szervezői szerint továbbra is egy megkerülhetetlen és kezelhetetlen probléma.

Megjegyzendő, hogy igazából ez nem teljesen a szervezők egyéni döntése volt. Ugyanis mint azt megtudhattuk, az IFA 2021 területén oltási központot alakítottak ki, és egy sürgősségi korházat is telepítettek ide. A betegek ellátása Németországban sem egyszerű napjainkban, és ezért kellett a kormánynak korábban arról döntenie, hogy a rendezvényközpontot ilyen célra használja. Előre láthatólag szeptemberig szükség is lesz erre.

Az idei évben ez után már nem igazán lesznek kiemeltebb nemzetközi események ebben az ágazatban, szóval ez a mostani bejelentés nagyjából azt is jelenti, hogy a rendezvények szempontjából a 2021-es év sem lesz sokkal különb, mint a 2020-as volt. A Mobil Világkongresszus még tartja magát, a rendezésért felelős GSMA nehezen akarja elengedni a rendezvényt, ami érthető, hiszen jelentős bevételtől esik el ezáltal.

Galéria megnyitása

Az MWC 2021 júniusban kerülne megrendezésre, de egyre többen hátrálnak ki mögüle, és döntenek úgy, hogy legfeljebb online eseményt tartanak. Az IFA az online irányvonalban nem igazán gondolkodik, persze senkit nem tart vissza abban, hogy a berlini bemutatóra tervezett eseményét abban az időben az interneten közvetítve megrendezze. A szervezők viszont már a 2022-es évre fókuszálnak, és el is mondták, hogy ha minden jól megy, akkor jövőre szeptember 2. és 6. között lesz az IFA Berlin.

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap