DTR technológia a Toshibától

A Toshiba egy új eljárást fejlesztett ki, amelynek segítségével az 1,8 colos és 2,5 colos merevlemezek adatsűrűségét növelni tudja a gyártó, így ugyanakkora felületen még több adat tárolására nyílik lehetőség. Jelenleg az 1,8 colos merevlemezeknél a 160 GB-os modell képviseli a csúcsot, ám a Toshiba új eljárásának köszönhetően 2009-től már 240 GB-os tárolókapacitással rendelkező 1,8 colos merevlemezeket is viszont láthatunk kereskedelmi forgalomban.

DTR technológia a Toshibától

A Toshiba egy új eljárást fejlesztett ki, amelynek segítségével az 1,8 colos és 2,5 colos merevlemezek adatsűrűségét növelni tudja a gyártó,  így ugyanakkora felületen még több adat tárolására nyílik lehetőség. Jelenleg az 1,8 colos merevlemezeknél a 160 GB-os modell képviseli a csúcsot, ám a Toshiba új eljárásának köszönhetően 2009-től már 240 GB-os tárolókapacitással rendelkező 1,8 colos merevlemezeket is viszont láthatunk kereskedelmi forgalomban.

A Toshiba 160 GB-os 1,8 colos merevlemeze foglal helyet a nemrégiben bejelentett iPod Classic-ban is. Ez a merevlemez két darab 80 GB-os merevlemeztányérból áll, de a Toshiba új technológiájának köszönhetően egy merevlemeztányérra a jövőben akár 120 GB adatot is rögzíthetünk. Az új adatrögzítési eljárást DTR rövidítéssel jelölik (Discrete Track Recording), segítségével 50%-kal több adat helyezhető el a merevlemez tányéron (516Mb négyzetmilliméterenként), mint a jelenlegi PMR technológia használatakor.

A Toshiba az új technológiával felvértezett 1,8 colos és 2,5 colos merevlemezek sorozatgyártását 2009-től kezdi meg, az újdonságoknak köszönhetően egy kis idő múlva megjelenhet akár a 240 GB-os merevlemezzel rendelkező iPod is.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward