Shop menü

DIRECTX 12 ULTIMATE TESZTET KAPOTT A 3DMARK, ÉS EMELKEDETT AZ ADVANCED EDITION ÁRA IS

A 3DMark Speed Way tesztmodul ezúttal csak fizetős frissítésként érhető el, illetve akkor is, ha megvásároljuk az emelt árú Advanced Edition verziót.
Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
DirectX 12 Ultimate tesztet kapott a 3DMark, és emelkedett az Advanced Edition ára is

A 3Dmark mögött álló UL Benchmarks fejlesztőcsapata nemrégiben adott ki egy friss tesztet, ami az Intel XeSS technológiájához készült, a napokban pedig egy újabb friss modul érkezett a 3DMark Speed Way formájában, ennek célkeresztjében viszont már nem az XeSS, hanem a DirectX 12 Ultimate szerepel

. Az új tesztmodul segítségével a legmodernebb videokártyák DirectX 12 Ultimate API alatti teljesítményét lehet lemérni, valamint összehasonlítani is. A DirectX 12 Ultimate API számos újítást tartalmaz, amelyek segítenek a teljesítmény növelésében és a vizuális élmény fokozásában, ezzel együtt pedig segítenek a betöltési idők csökkentésében, valamint abban is, hogy minden eddiginél részletesebb „játékvilágok” tárulhassanak a felhasználók szemei elé. A DirectX 12 Ultimate legfontosabb összetevőiről ebben a hírben írtunk.

A 3DMark Speed Way Benchmark a fentebb említett funkciók tesztelésében segít, és természetesen interaktív módja is van. Utóbbi azt jelenti, hogy a tesztben szereplő „színpadot” szabad nézetben is bejárhatjuk, ekkor módosítható a kameranézet, a világítással kapcsolatos beállítások, illetve fókuszt is válthatunk kedvünk szerint. A különböző beállítások okozta képvilágról mentést is készíthetünk a beépített képrögzítő opcióval, így összehasonlíthatóvá válik, az egyes módosítások hogyan hatnak a képi világra.

Galéria megnyitása

A teszt tartalmaz egy VS. Mode névre keresztelt opciót is, amelynek keretén belül hatékonyan összehasonlíthatóak az egyes rendszerek teljesítményei, legyen szó egy közösségi tagtól, egy baráttól, vagy éppen a 3DMark Hall of Fame listáról származó eredményről. Azt persze érdemes szem előtt tartani, hogy a teszthez DirectgX 12 Ultimate kompatibilis videokártyára van szükség, aminek legalább 6 GB-nyi fedélzeti memóriával kell rendelkeznie. Ezen kívül operációs rendszer terén is van megkötés, ugyanis legalább 21H2 frissítőcsomaggal ellátott Windows 10-es, vagy Windows 11-es kiadásra van szükség – mindkét esetben 64-bites kiadásról lehet csak szó.

Galéria megnyitása

A 3DMark Speed Way Benchmark ezúttal nem ingyenes frissítésként érkezik, hanem fizetős extraként, ami 4,99 dollárba kerül. Ezt azzal magyarázzák, hogy a 2016-ban megjelent Time Spy teszt óta rengeteg ingyenes kiegészítő teszt érkezett már. Az emelkedő inflációt és egyéb költségeket nézve nem túl meglepő, hogy ezzel egy időben a 3DMark Advanced Edition ára is emelkedik, így az 2022. október 12-e óta már nem 29,99, hanem 34,99 dollárba kerül. A 3DMark Professional Edition licenccel rendelkezők számára a 3DMark Speed Way teszt frissítésként válik elérhetővé, amennyiben az éves licenc még nem járt le, ellenkező esetben csak hosszabbítás után juthatnak hozzá a tesztmodulhoz.

A 3DMark csomag és a Speed Way frissítés itt érhető el.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére