Shop menü

DIRECTX 12 ULTIMATE TESZTET KAPOTT A 3DMARK, ÉS EMELKEDETT AZ ADVANCED EDITION ÁRA IS

A 3DMark Speed Way tesztmodul ezúttal csak fizetős frissítésként érhető el, illetve akkor is, ha megvásároljuk az emelt árú Advanced Edition verziót.
Víg Ferenc
Víg Ferenc
DirectX 12 Ultimate tesztet kapott a 3DMark, és emelkedett az Advanced Edition ára is

A 3Dmark mögött álló UL Benchmarks fejlesztőcsapata nemrégiben adott ki egy friss tesztet, ami az Intel XeSS technológiájához készült, a napokban pedig egy újabb friss modul érkezett a 3DMark Speed Way formájában, ennek célkeresztjében viszont már nem az XeSS, hanem a DirectX 12 Ultimate szerepel

. Az új tesztmodul segítségével a legmodernebb videokártyák DirectX 12 Ultimate API alatti teljesítményét lehet lemérni, valamint összehasonlítani is. A DirectX 12 Ultimate API számos újítást tartalmaz, amelyek segítenek a teljesítmény növelésében és a vizuális élmény fokozásában, ezzel együtt pedig segítenek a betöltési idők csökkentésében, valamint abban is, hogy minden eddiginél részletesebb „játékvilágok” tárulhassanak a felhasználók szemei elé. A DirectX 12 Ultimate legfontosabb összetevőiről ebben a hírben írtunk.

A 3DMark Speed Way Benchmark a fentebb említett funkciók tesztelésében segít, és természetesen interaktív módja is van. Utóbbi azt jelenti, hogy a tesztben szereplő „színpadot” szabad nézetben is bejárhatjuk, ekkor módosítható a kameranézet, a világítással kapcsolatos beállítások, illetve fókuszt is válthatunk kedvünk szerint. A különböző beállítások okozta képvilágról mentést is készíthetünk a beépített képrögzítő opcióval, így összehasonlíthatóvá válik, az egyes módosítások hogyan hatnak a képi világra.

Galéria megnyitása

A teszt tartalmaz egy VS. Mode névre keresztelt opciót is, amelynek keretén belül hatékonyan összehasonlíthatóak az egyes rendszerek teljesítményei, legyen szó egy közösségi tagtól, egy baráttól, vagy éppen a 3DMark Hall of Fame listáról származó eredményről. Azt persze érdemes szem előtt tartani, hogy a teszthez DirectgX 12 Ultimate kompatibilis videokártyára van szükség, aminek legalább 6 GB-nyi fedélzeti memóriával kell rendelkeznie. Ezen kívül operációs rendszer terén is van megkötés, ugyanis legalább 21H2 frissítőcsomaggal ellátott Windows 10-es, vagy Windows 11-es kiadásra van szükség – mindkét esetben 64-bites kiadásról lehet csak szó.

Galéria megnyitása

A 3DMark Speed Way Benchmark ezúttal nem ingyenes frissítésként érkezik, hanem fizetős extraként, ami 4,99 dollárba kerül. Ezt azzal magyarázzák, hogy a 2016-ban megjelent Time Spy teszt óta rengeteg ingyenes kiegészítő teszt érkezett már. Az emelkedő inflációt és egyéb költségeket nézve nem túl meglepő, hogy ezzel egy időben a 3DMark Advanced Edition ára is emelkedik, így az 2022. október 12-e óta már nem 29,99, hanem 34,99 dollárba kerül. A 3DMark Professional Edition licenccel rendelkezők számára a 3DMark Speed Way teszt frissítésként válik elérhetővé, amennyiben az éves licenc még nem járt le, ellenkező esetben csak hosszabbítás után juthatnak hozzá a tesztmodulhoz.

A 3DMark csomag és a Speed Way frissítés itt érhető el.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére