Csökkent az AMD Radeon R9 290 és 290X listaára

A hír kedvező, az viszont egyelőre nem tudható, hogy az árcsökkentés a hazai árak esetében pontosan mikortól és mekkora mértékben lesz érezhető.

Csökkent az AMD Radeon R9 290 és 290X listaára

Amikor az Nvidia néhány héttel ezelőtt piacra dobta következő generációs videokártyáit, azaz a GeForce GTX 970-es és 980-as modelleket, egy megbízható forrás azt állította, az AMD hamarosan árcsökkentésekkel fog reagálni az eseményre. A jelek szerint az állítás biztos alapokon állt, ugyanis bekövetkezett az árcsökkentés, legalábbis erről számoltak be a TweakTown munkatársai.

A beszámoló alapján a Radeon R9 290X és a Radeon R9 290 listaára egyaránt mérséklődött: előbbit 549 dollár helyett már 399 dollárért is meg lehet kapni, míg utóbbi a korábbi 399 dollár helyett már csak 299 dollárba kerül. Egyelőre még csak kevés helyen tűntek fel a "jóárasított" Radeonok, de a Newegg kínálatában például már megtalálhatóak.

Az AMD egyébként remekül időzítette az árcsökkentést, ugyanis a rivális új videokártyáiból kisebb hiány alakult ki a piacon, mivel a termékekből nem készül elegendő. Az előbb példaként felhozott Newegg például több GeForce GTX 970-es videokártyát is kínál, ám egyik sincs raktáron; és sajnos ugyanez igaz a GeForce GTX 980-as modellekre is.

A GeForce GTX 970-es még nálunk is hiánycikk sokszor, elég kevés került belőle Magyarországra.

Arról egyelőre nincs hír, hogy a Radeon R9 290, illetve R9 290X videokártyák listaárának csökkentése mikor jelentkezik a hazai árak esetében.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward